‘Hastanemize dokunmayın’

Dr. Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Hastanesi ve Rahabilitasyon Merkezi’nin taşınacağı söylentileri bölge halkını ve muhtarları ayağa kaldırdı. Hastanenin taşınmasını istemeyen vatandaşlar, bulunduğu yerde daha genişletilerek hizmet vermesini istiyor.

‘Hastanemize dokunmayın’

SEYİT GÜNDOĞAN

Hastane önünde biraraya gelerek açıklama yapan Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Derneği Başkanı İdris Göz, Küçükbalıklı Mahalle Muhtarı Cemil Aksu, Kemerçeşme Mahalle Muhtarı Sedat Topaloğlu ve Osmangazi Muhtarlar Derneği Başkanı Sait Ergen, hastanenin taşınmasını istemediklerini söylediler. Ayten Bozkaya’nın hem ülkenin hem de balkanların tek spastik çocuk hastanesi olduğuna dikkat çeken Spastik Çocuklar Derneği Başkanı İdris Göz, bu hastanenin bırakın taşınmasını, aynı yerinde daha da genişletilerek hizmet vermesini istediklerini söyledi. 

“BURASININ FARKLI BİR ÖZELLİĞİ VAR”…

Hastane binasının önünde bulunan boş alanla birlikte toplam 16 bin metrekarelik alana ulaştığına dikkat çeken Göz, “Devlet eski Bakanı Cavit Çağlar’ın da bağışladığı arsaların içinde olduğu bu alanla birlikte bu hastane çok daha da genişletilerek hizmet verebilir. Türkiye’nin dört bir yanından gelen hastalar var ve hatta şu anda Gürcistan’dan gelip yatan hastalar var bu hastanede. Burasının Doğanköy’deki Şehir Hastanesi’ne taşınacağına yönelik duyumlar alıyoruz. Burası fizik tedavi merkezi değil. Burasının farklı bir özelliği var. Burası spastik çocuklar alanında branşlaştığı için çocuklar, anneleriyle uzun süre yatarak tedavi görebiliyorlar. Hastanenin gelişmesi için fizibilite çalışmalarıyla birlite proje hazırladık. Pazar günü Cumhurbaşkanımıza sunacağız” diye konuştu.   

“PLAN DEĞİŞİKLİĞİ İLE GENİŞLETİLMELİ”…

Hayırseverlerin de bağış yaptığı hastanenin önündeki boş alanın plan değişikliği ile sağlık tesisi alanı içine alınmasını isteyen Göz, yetkililerden bu konuda somut adım atmalarını beklediklerini söyledi. Küçükbalıklı Mahalle Muhtarı Cemil Aksu, hastanenenin aynı zamanda bu bölgenin acil servis ihtacını karşıladığını ancak  yetersiz kaldığını ifade ederek, hastanenin genişletiip daha modernize edilmesi için önünde yeterli alanın bulunduğunu kaydetti. Aksu, bölge halkının da bu hastanenin taşınmasını istemediğini sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X