‘Hastanemizi kapatmayın’

Şehir Hastanesi’nin hizmete girmesiyle Bursa Devlet Hastanesi, Göğüs Hastalıkları Hastanesi ve Zübeyde Hanım Doğum Evi’nin kapatılacağı yönündeki iddialar, bölgedeki esnaf ile vatandaşı huzursuz etti.

‘Hastanemizi kapatmayın’

HATİCE DAL

1 Haziran’da ‘butik hastane’ye dönüştürüleceği öne sürülen Bursa Devlet Hastanesi önünde seslerini duyurmak için toplanan vatandaşlara CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın ile Bursa Eczacı Odası üyeleri de destek verdi.
Milletvekili Erkan Aydın yaptığı açıklamada, “Biz bu uygulamaya karşıyız. Şehir Hastanesi’nin uzaklığı göze alındığında, sağlık hizmeti almak isteyen hastaların birçok anlamda kayba uğraması kaçınılmaz. Hatta mesafeyi, yolun uzaklığını göze aldığımızda, birçok vatandaşın yolda, acil durumlarda hayatını kaybetme riski mevcut” diye konuştu. 

Bursa’daki hastanelerin ihtiyacı zaten karşılamadığını söyleyen Eczacı  Odası Başkanı Okan Şahin ise, “Hatta bazen yatak sayısı yetersizliği sebebiyle hastaların çevre illere gönderildiğini görüyoruz.Durum böyleyken 150 yıllık tarihi ile dönemin valisi Ahmet Vefik Paşa önderliğinde Bursalıların bağışları ile yapılan Memleket Hastanesi’nin kapatılarak taşınacağı bilgisini almış bulunuyoruz” dedi. 

3809984-whatsapp_image_2019-05-25_at_12_30_58__46200.jpg

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X