Hatalardan ders alırsan toparlanırsın!

Cumartesi günkü dev randevuyu OLAY SPOR’a değerlendiren Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Bursaspor’u şöyle özetledi; Hatalardan ders alırsan toparlanırsın!

Hatalardan ders alırsan toparlanırsın!

Beytullah SÜAT

Çalımbay, ‘Bursaspor karşısında coşkulu, tempolu oynayacağız fakat tedbiri de elden bırakmayacağız. Hata herkes yapabilir. Önemli olan onları tekrarlamamaktır. Bursaspor’da şuan bunu görüyorum’ diye konuştu. 

Cumartesi günü Trabzon’da tam bir Anadolu derbisi yaşanacak. Trabzonspor ve Bursaspor’un Şenol Güneş Spor Kompleksindeki randevusu 16.haftanın en zevkli ve renkli maçlarından biri olmaya aday. Ersun Yanal’ın görevden alınmasından sonra Trabzonspor’un başına geçen ve kısa sürede başarılı sonuçlar alan Teknik Direktör Rıza Çalımbay, kritik 90 dakikayı OLAY Spor’a değerlendirdi. Trabzonspor olarak iyi yolda olduklarını ve bunu Bursaspor karşısında da sürdürmek istediklerini belirten tecrübeli teknik adam ‘Tek hedefimiz 3 puan’ dedi. 

RİSK ALMAK ÇOK ÖNEMLİ

Kazanmak için riskler almak zorunda olduklarını belirten Rıza Hoca ‘İyi bir çıkışımız var. Trabzonspor camiasının görmek istediği takım yavaş yavaş geliyor. Doğru bir yolda ilerliyoruz. Özellikle kendi sahamızdaki maçlar çok önemli. Üst sıralara doğru yaklaşmak istiyoruz. Bursaspor karşısında coşkulu, tempolu oynayacağız fakat tedbiri de elden bırakmayacağız. Dikkatli olacağız. Bursaspor iyi bir takım. Eksikleri olsa da kaliteli futbolcuları var. Buradaki kilit olay risk almak. Biz de bu riski alacağız’ diye konuştu. 

İYİ TRANSFERLER YAPTILAR

Bursaspor’un bu sezonki durumunu da değerlendiren Çalımbay ‘Bursaspor ülkemizin tıpkı Trabzonspor gibi futbolu yaşayan camialarından birtanesi. Geçen sezon büyük bir travma yaşadılar. Ancak kısa sürede toparlandılar. Görüyorum ki, özellikle yönetim geçen sezondan büyük dersler almış. Takımın başına iyi bir hoca getirdiler ve iyi transferler yaptılar. Hata herkes yapabilir. Önemli olan onları bir daha tekrarlamamaktır. Bursaspor’da şuan bunu görüyorum’ şeklinde konuştu. 

15 YIL SONRA!

Rıza Hoca’ya Bursaspor Teknik Direktörü Paul Le Guen’e 2002 yılında Denizlispor’la rakip olduklarını hatırlatmamız üzerine şunları söyledi: ‘Evet o maçları hatırlıyorum. Denizlispor’da görev yaparken Lyon’u eleşmiştik ve bizim için çok büyük başarıydı. Tabii ki Türk futbolu için de büyük başarıydı. Teknik kadromuzda bulunan Servet Çetin’de o karşılaşmalarda oynamıştı. Bu açıdan da farklı bir karşılaşma olacak. Paul Le Guen deneyimli bir teknik direktör. Bursaspor’u kısa zamanda ayağa kaldırdı. Oturtmaya çalıştığı bir sistemi de yakından biliyoruz’ 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X