‘Havalı’ ulaşımda geri sayım

Uludağ Oteller Bölgesi’e kadar uzanan 9 kilometrelik hat ile dünyanın en uzun aktarmasız teleferik hattını Bursa’ya kazandıran Büyükşehir Belediyesi, teleferiği Gökdere Parkı’na indirecek yeni projede sona yaklaşıyor.

‘Havalı’ ulaşımda geri sayım

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ihale sürecinin tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, Gökdere Parkı, Gökdere Metro İstasyonu ve Setbaşı duraklarının ardından Teferrüç’e uzanacak 4 kilometrelik hat ile 7 dakikada Teferrüç’e ulaşılabileceğini söyledi. 

Mevcut teleferiği yenileyerek oteller bölgesine ulaştıran ve 9 kilometrelik hat ile dünyanın en uzun aktarmasız teleferik hattını Bursa’ya kazandıran Büyükşehir Belediyesi, şimdi de teleferiği Teferrüç’ten il merkezindeki Gökdere Parkı’na indiriyor. İhalesi yapılan ve sürecin devam ettiği proje kapsamında teleferik, Teferrüç’ten Setbaşı, Gökdere metro istasyonu durağının ardından Gökdere Parkı’na inmiş olacak.

7 dakikalık yolculuk

Proje kapsamında bir teleferik istasyonunun yapılacağı Gökdere Metro İstasyonu’nda proje hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yıllardır bir hayal olarak nitelendirilen projede uygulama safhasına iyice yaklaştıklarını söyledi. İhalenin yapıldığını ve sürecin devam ettiğini dile getiren Başkan Altepe, “Trafik sorununun çözümü için elimizden ne geliyorsa yapıyoruz. Bu noktada mevcut teleferiği yenileyerek, 9 kilometrelik hat ile Oteller Bölgesi’ne ulaştırmıştık. Artık teleferik şehir merkezine iniyor. Teferrüç, Setbaşı, Gökdere Metro İstasyonu ve Gökdere Parkı istasyonlarından oluşacak yaklaşık 4 kilometrelik hat sayesinde Gökdere Parkı’ndan 7 dakikalık yolculukla Teferrüç’e ulaşılacak. Yani artık Bursalılar ve dışarıdan gelen misafirlerimiz, teleferiğe binmek için Teferrüç gitmek zorunda kalmayacak. Araçları ile gelenler Gökdere Parkı’nda araçlarını bırakıp, binebilecekler, metroyu kullananlar ise Gökdere İstasyonu’ndan teleferiğe binebilecek. İhalesi yapıydı, süreç devam ediyor. Yaklaşık 50 milyon TL’ye mal olacak projede bir an önce uygulamaya geçip, önümüzdeki yıl içinde de devreye almak istiyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X