Hayata 10 dakikayla tutundu

Gaziantep’te atölyede çalıştığı sırada dengesini kaybederek düşen ve kalbine çivi saplanan genç, sağlık ekibinin zamanında müdahalesi ve bir saat süren ameliyatla sağlığına kavuştu.

Hayata 10 dakikayla tutundu

İslahiye ilçesinde yaşayan 18 yaşındaki Bayram Bayır, evinin  çevresinde arkadaşlarından temin ettiği havalı çivi tabancasıyla çerçeve yapmak  istedi.

 

Bu sırada dengesini kaybederek düşen Bayır’ın kalbine elindeki aletten çıkan çivi saplandı. Yaralanan Bayır, ailesi tarafından İslahiye Devlet  Hastanesine kaldırıldı. İlk müdahalenin ardından Gaziantep’teki Dr. Ersin Arslan  Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilen Bayır, ameliyata alındı. Yaklaşık bir  saat süren ameliyatın ardından 2 gün yoğun bakım ünitesinde gözlem altında  tutulan Bayır, servisteki tedavisinin ardından taburcu edildi.

 

Göğsüne saplanan 5 santimetrelik çivinin yaklaşık bir santimetresi  kalbine giren Bayır’ın sağlığına kavuşmasında personelin çabası da etkili oldu.

 

“ESKİSİ KADAR İYİYİM”

 

Bayram Bayır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, evlerinin yakınlarında  atölye bulunduğunu hatırlatarak çerçeve yapmak için işyerinden izin aldığını  söyledi.

 

Bu sırada dengesini kaybedince elindeki havalı çivi tabancasıyla  birlikte yere düştüğünü ve çivinin göğsüne saplandığını ifade eden Bayır, “Sol  göğsüme saplanmıştı. İslahiye Devlet Hastanesine gittiğimde çivinin kalbime  saplandığını öğrendim. Bu sırada beni Gaziantep’e sevk ettiler:” dedi.

 

Sevkinin çok hızlı gerçekleştiğini ve kendisini ameliyata alacak  doktorların çok hızlı müdahale ettiğini anlatan Bayır, “Ameliyata girerken riskli  bir ameliyat olacağı söylendi. İster istemez korktum. Ama doktorların anında  doğru müdahalesiyle kurtuldum. Bugünlere çok şükür. Kendimi eskisi kadar iyi  hissediyorum.” diye konuştu.

 

EN FAZLA 10 DAKİKA

 

Ameliyatı gerçekleştiren Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Operatör Doktor  Müslüm Polat, bayram tatilinde olduğu dönemde telefonla arandığını ve  İslahiye’deki vakadan bu şekilde haberdar olduğunu söyledi.

 

Hastayı Gaziantep’e sevk ederken sık sık ambulanstaki sağlık  personeliyle temas halinde olduklarını anlatan Polat, şöyle konuştu:

 

“Çivi kalbin sağ yüzüne yaklaşık bir santimetre uzunluğunda girmişti.  Geldiğinde zaten kanaması vardı. Hasta gelir gelmez ameliyata aldık ve kana  müdahale ettikten sonra çiviyi çıkardık. Bu tip acil durumlarda koordinasyon çok  önemli. Çok iyi koordinasyon sağlandı. Zaten hasta bize geldiğinde tüm bilgilere  sahiptik. Bize gelir gelmez ameliyata aldık. Buradaki en önemli şey  koordinasyonun sağlanmasıydı. Eğer koordinasyonda bir aksaklık olsa, en fazla 10  dakika daha gecikmiş olsa hastanın kurtulması mucize olurdu. Koordinasyondan  kastım da şu, hasta buraya geldiğinde tüm bilgiler bizde mevcuttu.”

 

Baba Kenan Bayır da Gaziantep’e gelirken ameliyatın ve oğlunun  durumunun ciddiyeti konusunda fikir sahibi olduklarını vurguladı.

 

Oğlunu sağlıklı şekilde gördüğüne şaşırdığını ve çok mutlu olduğunu  ifade eden Bayır, ameliyatı gerçekleştiren ekibe teşekkür etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X