Hayata yeni bir sayfa açtı

10 yıl uyuşturucu kullandıktan sonra tedaviyle bu illetten kurtulan genç,  şimdi iş bulma ve aile kurma planlarıyla geleceğe umutlu bakıyor.

Hayata yeni bir sayfa açtı

Ortaokul yıllarında edindiği kötü arkadaşlar yüzünden uyuşturucuya başlayan A.B. (23), şimdi bu iletten kurtulmuş olmanın mutluluğunu yaşıyor. A.B, bundan sonraki hayatında aşçı olup yuva kurmayı hayal ediyor.
Geçirdiği zor günleri anlatan A.B, kötü arkadaş ortamında başladığı uyuşturucu kullanımına aralıklarla 10 yıl devam ettiğini söyledi.

Bursa Devlet Hastanesi bünyesindeki Alkol ve Madde Bağımlılıkları Tedavi Merkezine (AMATEM) yaklaşık 4 yıl önce başvurduğunu belirten A.B, ‘O dönem yaklaşık 1,5 yıl hiç kullanmadım, sonra bir ay kadar kimseye hissettirmeden kullandım. Ailemin bunu fark ettiğini anlayınca çok üzüldüm ve tamamen bırakmaya karar verdim. Sonunda kurtuldum ve çok mutluyum’ dedi.

KURTULUN BU İLLETTEN

Uyuşturucudan arındığını, artık hiç kullanmadığını anlatan A.B, ‘Kullananları görüyorum. Hepsi acınacak halde. Uyuşturucu kullanan, satan kişileri görmek dahi istemiyorum. Şu anki hedefim bir iş bulup aile kurmak.

Uyuşturucudan kurtulmak isteyenin, kötü arkadaş çevresinden uzaklaşması gerekiyor. Bu illetin pençesindeki herkesin AMATEM’e gelmelerini tavsiye ediyorum’ şeklinde konuştu.

A.B’nin doktoru Psikiyatri Uzmanı Elif Aktan Mutlu da kliniğe başvuran hastaları en az bir yıl takip ettiklerini bildirerek, tedavi sonrası kişilere iş bulma, aile danışmanlığı gibi destek scağladıklarını da dile getirdi.

Uzman Dr. Mutlu, uyuşturucu bağımlılarının, ‘Sicilimize işlenir’ korkusuyla AMATEM’e gelmek istemediğine de dikkat çekerek, ‘Korkmadan çekinmeden gelsinler. Gizlilik içinde tedavi olurlar. Bizde gizlilik esas’dedi.

Uyuşturucuyu ‘çağın vebası’ olarak nitelendiren İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan ise, ‘Gençlere uyuşturucunun zararları konusunda gereken her türlü desteği veriyoruz. Uyuşturucuyla mücadele çok kapsamlı bir süreç. Öncesi, sırası ve sonrasını birlikte yönetmemiz gerekiyor. Bu anlamda da Bursa ciddi bir mesafe aldı.’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X