‘Hayır’ çıkarsa kaosa sürükleniriz

Ekonominin en önemli handikapının belirsizlik olduğunun altını çizen Bakan Tüfenkci, herkes önünü görmek istediğini, Türkiye’nin ‘hayır’la öngörülebilirliğini yitirmemesi gerektiğini kaydetti.

‘Hayır’ çıkarsa kaosa sürükleniriz

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, ”16 Nisan’da ‘hayır’ çıkarsa bir kaos ortamına doğru veya Türkiye’nin istikrarının kaybedilmesine yönelik kampanyaların hızlandığı bir döneme girmiş oluruz” dedi.

Tüfenkci, yaptığı açıklamada, Türkiye ekonomisinin geçen yıl yaşanan manipülasyonlara rağmen 2017’ye başarılı bir şekilde girdiğini ifade ederek, ”Ekonomimiz darbe girişimine, ekonomik terör saldırılarına rağmen göstermiş olduğu performansla 2017’ye güçlü bir şekilde girdi. Baktığımızda olumlu göstergeler görüyoruz. Yine ihracatımız ocak ve şubat ayı itibarıyla artış gösterdi. İnşallah martta da ciddi bir artışla bu trendini sürdürecek” ifadelerini kullandı.

İŞLER AÇILMAYA BAŞLADI

Sanayi Üretim Endeksi ile tüketici endekslerinin iyi durumda olduğunu dile getiren Tüfenkci, ”İnşallah 16 Nisan referandumundan sonra da bu hızlı düzeliş artarak devam edecek. Esnafımızın arasında dolaştığımızda, oda başkanlarıyla konuştuğumuzda ciddi anlamda işlerin açılmaya başladığını duyuyoruz. Sokaktaki ekonominin de geliştiğini görüyoruz. Bunun 16 Nisan’dan sonra, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin kabulünden sonra, sokaktaki vatandaşa daha fazla yansıyacak şekilde artarak devam edeceğine inanıyorum” diye konuştu.

EN ÖNEMLİ HANDİKAP BELİRSİZLİK

Bülent Tüfenkci, Cumhuriyet tarihinin en önemli halk oylaması kabul edilen 16 Nisan referandumundan ‘hayır’ sonucu çıkması ihtimalini değerlendirirken, şu görüşleri dile getirdi: ’16 Nisan’da ‘hayır’ çıkarsa… Çok kimse de merak ediyor, onu da ifade etmek gerekir. Bir kaos ortamına doğru veya Türkiye’nin istikrarının kaybedilmesine yönelik kampanyaların hızlandığı bir döneme girmiş oluruz. Kimse bunu arzu etmez. Esnafın ve ekonominin en önemli handikapı belirsizliktir. Herkes önünü görmek, gelecekte neler olacağını kestirmek, öngörülebilirlik ister. Dolayısıyla Türkiye’nin ‘hayır’la öngörülebilirliğini yitirmemesi lazım.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X