Hayvanat bahçesi 20 yaşında

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılan ve dünya standartlarında bir bahçe olan Bursa Hayvanat Bahçesi 2018 yılında 820 bini aşkın ziyaretçiyi ağırladı.

Hayvanat bahçesi 20 yaşında

Her yıl artan coşkuyla gerçekleştirilen kuruluş yıldönümü kutlamaları, bu yıl da hayvanat bahçesinin konferans salonunda düzenlenen programda, İstiklal Marşı’nın okunması ve protokol konuşmalarıyla başladı. Salonu dolduran Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Yavuz Selim ile Remzi Zümrüt ilkokullarından öğrencilere ilk olarak Bursa Hayvanat Bahçesi Şube Müdürü Nermin Sığırcı hitap etti.

Sığırcı, konuşmasında, 10 Kasım 1998 yılında kurulan hayvanat bahçesinin geçirdiği değişim ve dönüşümü anlattı. Sığırcı’nın ardından söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, duygu ve düşüncelerini dile getirdi. Başkan Aktaş, hayvanat bançesini Bursa’ya kazandıran ve salonda bulunan Büyükşehir Belediyesi eski başkanlarından Erdem Saker’i öğrencilere alkışlattı. Etkinlikte ayrıca katılımcılara sinevizyon gösterisi eşliğinde bahçede yer alan hayvanlar ile kampüsün teknik kapasitesi anlatıldı.

Bursa Zoo konferans salonunda başlayan programın ardından Başkan Aktaş, faytonla bahçe turu gerçekleştirdi. Gergedan barınağında 20. yıl pastasını kesen Başkan Aktaş ve beraberindekiler, ardından Bursa Hayvanat Bahçesi tarafından hazırlanan ve bahçedeki hayvanları konu alan fotoğraf sergisinin açılışını yaptı. Başkan Aktaş, eşi Sevinç Aktaş ve beraberindekilerle birlikte fok, zürafa, lemur ve aslan barınaklarını da gezerek, hayvanları elleriyle besledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kuruluş yıldönümü nedeniyle yaptığı konuşmada, içinde yaşayan hayvanların refahının en üst düzeyde tutulduğu Bursa Zoo’nun insanların doğaya olan özlemlerini karşılayabilecek kapasitede olduğunu söyledi. Hayvanat bahçesinin gör-hisset-koru temasıyla doğa ve hayvan sevgisi, çevre bilincinin gelişmesine katkı sağladığını vurgulayan Başkan Aktaş, “Bu sene gergedan ve kırmızı panda barınaklarını bahçemize kazandırdık. Mayıs ayında 2 adet erkek beyaz gergedan Avusturya-Salzburg Hayvanat Bahçesi’nden, 1 adet erkek beyaz gergedan da Fransa-Beauval Hayvanat Bahçesi’nden getirildi. Ayrıca bahçemize 2 adet kırmızı panda kazandırılmıştır.

Önümüzdeki yıllarda 110 bin metrekare alan kamulaştırılarak fil, su aygırı, timsah, çift hörgüçlü develer ve mandrill gibi farklı türlerin bahçemize kazandırılmasını planlıyoruz. Hayvanat bahçemizin 20. yılına girdiği bu anlamlı günde, böylesine önemli bir değerin Bursa’ya kazandırılmasında emeği olanlara teşekkür ediyorum” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X