HDP`li yöneticiye bıçaklı saldırı

HDP Parti Meclisi (PM) üyesi ve Ankara İl Genel Meclisi üyesi Ahmet Karataş, partide kendisiyle ilgilenilmediği gerekçesiyle çıkan tartışmada bir kişinin bıçaklı saldırısına uğradı.

HDP`li yöneticiye bıçaklı saldırı
HDP Parti Meclisi (PM) üyesi ve Ankara İl Genel Meclisi üyesi Ahmet Karataş, bıçaklı saldırı sonucu yaralandı. HDP PM ve Ankara İl Genel Meclisi Üyesi Ahmet Karataş’ı bıçakla yaralayan zanlı E.A yakalandı.
 
Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş şube Müdürlüğü ekipleri, Mithatpaşa’daki parti binası önünde Karataş’ı bıçakla yaraladığı iddia edilen E.A’yı, Altındağ’da akrabasının evinde gözaltına aldı.
 
Zanlı, ifade işlemleri için emniyete götürüldü.
 
Karataş tedavi altına alındı
 
Ağır yaralanan Karataş, Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldü.
 
“Saldırganın il dışından geldiği ve partide kendisiyle ilgilenilmediği gerekçesiyle çıkan tartışma sonucu saldırıyı gerçekleştirdiği” öne sürüldü.
 
Öte yandan HDP’den yapılan açıklamada, “Bugün sabah saatlerinde Ankara il binamızda saldırıya uğrayan PM Üyemiz Ahmet Karataş’ın sağlık durumu iyiye doğru gitmektedir” denildi.
 
HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, Karataş’ın, 7 bıçak darbesi aldığını belirterek, şunları kaydetti:
 
“”İl binamızın kapısından, asansörden merdivenlere kadar ve neredeyse bütün odalarda ciddi kan izleri mevcut. Oradaki delillerin karartılmaması için kimse içeri alınmıyor. Biz parti adına gidip incelemelerde bulunduk. Kamera kayıtlarını arkadaşlarımız inceliyor. Biz de izledik kamera kayıtlarını.”
 
HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan da saldırganın partili olduğu yönünde iddialara ilişkin, “Kendisini öyle tanıtmış ama elimizde net bilgi yok” dedi.
 

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X