HDP’nin 31 mart seçim stratejisi

Arabayatağı Pazar alanında düzenledikleri Nevruz kutlamalarında konuşan HDP Bursa İl Eş Başkanı Resul Baykara, ‘AKP-MHP ittifakı karşısında en güçlü aday kimse ona oy vereceğiz’ dedi.

HDP’nin 31 mart seçim stratejisi

HDP’nin 2019 yerel seçimlerinin kilit partisi olduğunu kaydeden HDP İl Eş Başkanı Resul Baykara, HDP’nin bu seçimin kilit partisi olduğunu belirterek, “Bursa’da seçim stratejimizi belirledik. Bugüne kadar AKP’nin yürüttüğü yanlış politikalar sonucu ortaya çıkan sorunları çözüme kavuşturabilmek, demokrasinin önünü açabilmek ve tek adam rejimine dur demek için oylarımızı demokrasi güçleriyle birleştirme kararı aldık.

Sizler de görüyorsunuz ki bu tutumumuz sonuç alıyor. Ülkede ve Bursa’da demokrasi konusunda rol aldık. Bu rolümüz gereği büyükşehir ve bazı ilçelerde belediye eş başkan adayları çıkarmadık. Ancak İnegöl ve Yenişehir’de belediye eş başkan adayımızı çıkardık.

Diğer ilçelerde belediye meclis üyesi adayları çıkardık, buradan sizlerden bu arkadaşlarımız adına oy istiyorum. Biz stratejimize oy vereceğiz. Oylar kendi adayımıza, adayımız yoksa AKP-MHP ittifakı karşısında en güçlü kimse ona oy vereceğiz. Bu karanlığa son vereceğiz” diye konuştu. 

‘BATIDA STRATEJİK PARTİYİZ’…

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylon da,“Televizyonlara çıkamıyoruz ama halkımızın iradesi aynen ayakta. 10 gün sonra bütün kayyumları süpürüp sarayın bahçesine göndereceğiz ve kazanacağız. 103 belediyemizi 150 belediye yapacağız. Ama batıda da bize çok önemli görev düşüyor. AKP-MHP bloğuna kaybettireceğiz’ şeklinde konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X