Hedef, daha yaşanılabilir ve sağlıklı şehirler

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e yeni görevinde başarılar diledi. Başkan Aktaş, daha yaşanılabilir ve sağlıklı şehirlerin oluşabilmesi adına Bursa ile

Hedef, daha yaşanılabilir ve sağlıklı şehirler

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile birlik üyesi belediyelerin başkanlarını Bursa Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası’ndaki makamında ağırladı.

​Başkan Aktaş, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Başkanlığı’na Recep Altepe’nin görevinin sona ermesinin ardından Türel’in seçildiğini söyleyerek, “Belediyecilik konusunda tecrübeli bir isim olan çok değerli Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı’mız, Sağlıklı Kentler Birliği’nin yeni dönemde başkanlığını da yapacak. İnşallah belediyelerimiz arasında ciddi bir etkileşim, ciddi bir tecrübe paylaşımı olacak ve inşallah alınan örneklerle de şehirlerimizde daha yaşanılabilir, daha sağlıklı olunabilmesi adına da adımlar atılmış olacak” diye konuştu.

Başkan Aktaş, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’ne katkı vereceğini belirterek, “İnşallah onların iyi örneklerini görerek, tecrübe ederek uygulayacağımızı ve bu noktada da sürece ciddi bir katkı verileceğini bir kez daha ifade ediyorum” dedi.

 

Önemli bir dönemde önemli bir görev

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de Başkan Aktaş’a yeni görevinin hayırlı olması ve başarılarla dolu geçmesi temennisinde bulundu. Başkan Aktaş’ın önemli bir dönemde önemli bir görev üstlendiğini söyleyen Türel, “Başkanımızın bunu en iyi şekilde başaracağına inanıyoruz. Sağlıklı Kentler Birliği genel kurulunda bir görev değişikliğine gidildi. Bugün genel kurul için Bursa’dayız. Genel kurul teveccühüyle Sağlıklı Kentler Birliği Başkanlığı’na seçilmiş bulunuyoruz ve ilk toplantımızı da hemen encümenimizle birlikte Sağlıklı Kentler Birliği binamızda gerçekleştirdik” şeklinde konuştu.

Türel, Sağlıklı Kentler Birliği’nin kuruluşunu da hatırlattığı açıklamasında, “Sağlıklı Kentler Birliği, çok kıymetli, rahmetli Belediye Başkanımız Sayın Hikmet Şahin’in öncülüğünde kurulmuş ve arkasından Recep Altepe tarafından da başarıyla yoluna devam etmiş bir birlik. Türkiye’nin birçok önemli belediyesi, ilçe, il ve büyükşehir belediyesi üyesi, farklı partilerden birçok arkadaşımız meclisini oluşturuyor. Bugün de en yüksek katılımla ve oy atanların tamamının oyuyla seçilmiş bulunmak, benim de sorumluluğumun ne kadar ağır olduğunu ortaya koyuyor. O yüzden tabii ki çok çalışmalıyız” diye konuştu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Sağlıklı Kentler Birliği’nin önemli bir omurgasını oluşturduğunu belirten Türel, bundan sonra da Bursa ile Sağlıklı Kentler Birliği çatısı altında güzel bir işbirliğiyle, şehirlerin ekonomik ve sosyal gelişmesine katkı sağlayacaklarını vurguladı.

 

“Hayırlı olsun”

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Başkanı Türel’e ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş’a başarılar dilediği konuşmasında, “Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı makamında ziyaret ettik. Allah yolunu açık etsin. Rabbim, güzel Bursa’mıza çok güzel hizmetler yapmayı nasip etsin, ekibiyle birlikte inşallah. Başarılar diliyoruz, hayırlı olsun” dedi.

 

“Güzel günler göreceğiz”

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin de belediyecilikte marka olmuş başkanları Bursa’da ağırlamanın mutluluğuna değinerek, “Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, belediyecilik adına Sayın Cumhurbaşkanımızın izinden Türkiye’de tarih yazıyorlar” diyerek, Sağlıklı Kentler Birliği genel kurulu ile ilgili bilgi verdi.

Milletvekili Şahin, Karaosmanoğlu ve Türel’in hizmetleriyle Bursa’da yapılacak hizmetlere öncülük edeceğine de değinerek, “Yeni Belediye Başkanımız da inşallah Bursa’mızda çok önemli işler yapacak. Bizler, halka hizmeti Hakk’a hizmet anlayışıyla düstur edinerek siyaset yapan bir ekolün temsilcileriyiz. Dolayısıyla siyaset yaparken temel önceliğimiz, halkın istekleridir. Bunu da Hakk’ı gözeterek yapıyoruz. İnşallah Bursa’mızı bundan öncekilerin yönettiği gibi başarıyla daha ileriyle götürmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Merkezi hükümetin her türlü desteği, Bursa Büyükşehir Belediyemizin ve diğer belediyelerimizin yanında olacak. Belki hükümetimizin desteğinin de sağlanacağı çok önemli projeler var. İnşallah güzel günler göreceğiz” diyerek, başkanlara çalışmalarında başarılar diledi. Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in de katıldığı ziyarette Başkan Aktaş, konuklarına Bursa’ya özgü el yapımı kılıçları hediye etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X