Hedefi dünyada bir numara olmak

Suriye’deki iç savaştan kaçarak Türk vatandaşı olan 16 yaşındaki ’müzik dehası’ Tambi Cimuk, Rusya’nın St. Petersburg şehrindeki yarışmada 16 kişi arasında beşinci olurken, dünyanın bir numaralı piyanisti olmayı hedeflediğini söyledi.

Hedefi dünyada bir numara olmak

Tambi Cimuk, kanuni temsilcisi Rüstem Avcı ve eğitim gördüğü Özlüce Şahinkaya İlköğretim Okulu’nun yönetim kurulu üyesi Oğuzkan Şahinkaya ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, Türkiye’ye geldikten sonra 2 yıldır müzikle uğraştığını söyledi. Uluslararası 6. Şavsinskiy Müzik Yarışması’nda 10-15 yıldır müzik eğitimi alan müzisyenlere karşı çaldığını ifade eden Cimuk, Türk pasaportuyla katıldığı Rusya’nın Saint Petersburg şehrindeki yarışmada elde ettiği beşinncilik derecesinden çok tecrübe edindiğini anlattı.

St. Petersburg’da 16 yarışmacıya karşı çaldığını ifade eden Cimuk, “Bana göre müzikte kaybetmenin veya kazanmanın önemi yoktur. Ben ilk kez jüri karşısında canlı performans gösterdim. Yarışmada birinci olamamam çok normal. Diğerlerinin eğitimleri benden çok daha fazla. Benim için çok ciddi bir tecrübe oldu. Hatalarımı gördüm ve daha çok çalışmam gerektiğini anladım. Bildiğim tek şey var, o da çok daha fazla çalışmak. Hedeflerim çok yüksek, dünyanın ‘en iyisi’ olmak için elimden geleni yapacağım” diye konuştu.

Rüstem Avcı, kariyer planlaması çerçevesinde Cimuk’ın yaz aylarında eğitim için ABD’ye gideceğini kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X