Hedefimiz 8 maçta 14 puan

Samet hoca, Alanyaspor maçıyla birlikte çıkışa geçeceklerini söyledi

Hedefimiz 8 maçta 14 puan

ERKAN SAĞLIK

Aybaba, ‘Önümüzde 8 haftalık periyot var. 5 deplasmandan 2 galibiyet almamız gerekiyor, diğer maçlarda da yenilmememiz ve içerideki maçlarımızı da kazanmamız gerekiyor. Toplam 14 puan hedefliyoruz’ dedi. 

Bursaspor Teknik Direktörü Samet Aybaba takımın son durumundan, ligin gidişatına kadar önemli açıklamalarda bulundu. Sezon başından itibaren sakatlıklar konusunda büyük sıkıntılar yaşadıklarını belirten Aybaba, ‘Diafra Sakho’nun uzun bir sakatlık süreci vardı, istediğimiz şeyleri bu süreçte gerçekleştiremedik. Tunay Torun da iyi bir duruma geldiğinde sakatlık yaşadı. Şimdi tam takım olarak hazırlanıyoruz. Önümüzdeki Alanyaspor maçında sakat oyuncumuz kalmayacak. Barış Yardımcı’nın da sakatlığı vardı, o da aramıza katılacak’ diye konuştu. 

3 gün uyumadım

Tüm çalışmalarını kazanmaya yönelik yaptıklarını anlatan Aybaba, ‘Özellikle de son Galatasaray maçında, rakibe pozisyon vermedik. İlkyarı çok iyi oynadık. Ne zaman o golü yedik, ondan sonra takımın iştahı ve temposu düştü. Genel tablo düşük, biraz korkuyorlar. Tedirginler. Özellikle Galatasaray maçının devre arasında hepsinin kafası önünde, 2-1 galiptik biliyorsunuz. Defalarca söyledim, ‘Biz galibiz’ ama ürküyorlar ve çekiniyorlar. Onun için destek vereceğiz. Soyunma odasında biraz bunu toparlamaya çalıştık ama olmadı. 3 gün uyku uyumadım’ dedi.

Şans yanımızda değil

Zor bir fikstür sürecini geçtiklerini belirten deneyimli çalıştırıcı, şunları söyledi: “Önümüzde 5 tane deplasmanımız var. Hepsini eğer böyle oynarsak kazanabiliriz. Bizde eksik olan şey nelerdi? Şans faktörü hiç yanımızda olmadı. Hakem arkadaşlar ve özellikle VAR sistemi aleyhimize işledi gibi bir durum ortaya çıktı. Bütün futbolseverlerin ortak görüşü oldu; ‘Bursaspor, VAR’dan en fazla etkilenen takım. Nereden baksanız 8-10 puan kaybetti’ diye bir düşünce var.’

Bütünlük sağlanmalı

‘Takım halinde bütünlüğü sağlayacağız, sakat oyuncularımız da geldiğinde, tek tek maçlara bakacağız. Bunları doğru planlayıp bu 5 deplasmandan 2 galibiyet almamız gerekiyor diğer maçlarda da yenilmememiz ve içerideki maçlarımızı da kazanmamız gerekiyor. Bunların hesaplarını, planlarını yaptık. O doğrultuda çalışacağız. Bütün bunları gerçekleştirmek için de arkamızda Bursa şehrini görmemiz lazım. Onların da bu toparlanma sürecinde bize destek vermesi lazım.’

Destek lazım

Futbolcuların genel görüntüsünün sorulması üzerine ise Aybaba, ‘Önümüzde 8 haftalık periyot var, oynayalım. Kim doğru, kim yanlış yaptı, bizim eleştirimiz var, sizlerin de eleştirileri olabilir. 14 puan hedefliyoruz. Fikstürü zor takımlar var, onlardan da belki aşağı düşen ekipler olabilir. O kadar kısa bir bant içerisindeyiz ki 5-6 puanımız olsa 6’ncıyız, nasıl gideceği çok önemli. Oynadığımızın karşılığını alamadık. Oyuncularımızdaki düşüş de belki bundan kaynaklanıyor olabilir. Psikolojik olarak baskı yapıyordur. Her oyuncumuza her türlü desteği vermemiz lazım’ diye konuştu.

***

Yusuf’u kimse istemiyordu

Aybaba, ‘Sokağa çıktığımda hiç kimse Yusuf Erdoğan’ı istemiyordu şimdi -Yusuf bitime 5 dakika kala niye oyundan çıktı- diye konuşuluyor. Bu çok güzel bir şey, acayip mutlu oluyorum’ dedi. 

Bursaspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, yaptıkları iyi işlerin de kötü tablo yüzünden görünmediğini söyledi. Aybaba, şunları söyledi: ‘Hiçbir teknik direktör Dünya Kupası’nda oynayan Aziz Behich’i gönderip Boluspor’da oynayan Umut Meraş’ı alıp oynatmaz, hiçbir teknik direktör Dünya Kupası oynayan Ekong’u gönderip 22 yaşındaki Ertuğrul’u getirip takım kaptanı yapmaz. Ama biz şu 5 puan bandına sıkıştık kaldık, bütün bunları doyasıya yaşayamadık. Her teknik direktör yöneticiye istediğini al der, 27 milyon Euro’luk bir bütçeyi 13 milyon Euro’ya düşürmez. Maalesef 5-6 puanlık yukarı doğru sıralamada hamlemiz olsaydı şu anda biz bunları Türkiye’de anlatıyor olurduk, örnek olmuştuk.’

8 yerli oynatıyoruz

‘Hiçbir teknik direktör ilk 11’de 8 yerli oyuncuyla sahaya çıkmıyor. Biz bunların hepsini geliştirdik ama maalesef üzüntümüz niye bunları yaşıyoruz. Aslında bunları yaşamamamız lazım. Oraya sıkıştık kaldık, keşke 6 puanımız daha olsaydı ki hak ettik de. Kaçırdığımız penaltılar, yediğimiz goller bizi bu noktaya getirdi. Artık önümüzde 8 maçımız var kenetleneceğiz. Taraftarımıza tekrar teşekkür ediyorum, büyük gücü arkamıza aldık. Sokağa çıktığımda hiç kimse Yusuf Erdoğan’ı istemiyordu şimdi -Yusuf bitime 5 dakika kala niye oyundan çıktı- diye konuşuluyor. Bu çok güzel bir şey, acayip mutlu oluyorum. Demek ki oyuncuyu kazanmışız. En iyi oyuncumuz hücumdaki Yusuf diyoruz. Biz bunları keyif ile anlatamıyoruz.”

****

Gençler şansını kullanamadı!

Aybaba, ‘Futbolcu kendini gösterecek. Ama gençlerimiz bu şansları doğru kullanamadı’ dedi.

Samet Hoca, yeşil beyazlı takımda şans verdiği genç futbolcularının kendisinde hayal kırıklığı yarattığını ima etti. Aybaba, şunları söyledi: ‘Genç futbolcuları çok severim. Bursaspor’da da 14 futbolcuyu altyapıdan aldık. İlk 11’de başlattık. Bir oyuncuyu, bir yere getirmek istiyoruz, eğitip, öğretiyoruz, şans veriyoruz. Artık benden çıkıyor. Oyuncu çıkıp hocasının şansını iyi kullanacak. Gençlerimiz bu şansı doğru kullanamadılar. Puan sıralamasında, baskı ve stres yokken oynadılar cevap veremediler. Arkadan gelenler var. Bundan sonraki sezon U17-19’a yönelmemiz lazım. Oynatılanlar cevap verdi. Bu grupta maalesef beklenene cevap veremediler.’

***

Her oyuncum kıymetli

3 yıllık mukavelesi olduğunu yineleyen Aybaba, sezon sonunda ise yönetim ile birlikte görüşme yapacaklarını söyledi. Latovlevici ve Shehu’nun performansını da yorumlayan deneyimli çalıştırıcı, “Shehu çok kaliteli iyi bir oyuncu, çok da karakterli bir insan. İnanılmaz katkısı var, daha da artar diye düşünüyorum. Birkaç gün fazla izin verdim. Latovlevici, Romanya’dan bir arkadaş getirdi kondisyoner. Niye gerek duyuyorsun diye sordum, daha iyisini yapmak istediğini söyledi. Bunun daha iyisini yapamazsın korumaya çalış dedim. Latovlevici bizi dinlemedi, çok fazla çalışmaya başladı. Sahanın içerisinde çok fazla rol almaya başladı o da O’nun oyun karakterine uygun değil, o nedenle düşüşe geçti’ dedi. 

***

Türkiye’nin markasıyız

Bursasporlu futbolculara kendi evlatları gibi baktığını sözlerine ekleyen Aybaba, “Takımımızda disiplinsizlik yok. Anlık tepkiler oluyor, önemli olan bu sürecin devam etmemesi. Lima’ya ceza verdik. 2 gün koşturduk. Bir oyuncu saygısızlık yaparsa Bursaspor markasına yapıyor. Ceza verip anlamaları lazım. Bütün oyunculardan memnunum, hepsi çok istekli. Keşke berabere kaldığımız maçlardan 3 tanesini kazanabilseydik, şu anda Bursaspor gündemin birinci takımıydı. Bu kadar düşük bütçe ile bu kadar yerli oynatarak, bu kadar istekli ve coşkulu oynayarak Türkiye’nin en önemli markasıydı bence” diye konuştu.

***

3-4 oyuncum hak ediyor

Milli takıma alınan ve alınmayan Bursasporlu oyunculara ilişkin gelen bir soruyu da yanıtlayan Aybaba, “Milli takımın hocası değişti. Beni de aradı, kendisiyle konuştuk, oyuncularla ilgili bilgileri paylaştık. Bizim görevimiz milli takıma destek vermek. Değişimden kaynaklanan bir süreçtir diye düşünüyorum ama zaman içerisinde oyuncularımızın 3-4 tanesi daha milli takıma gitmeyi hak ediyor diye düşünüyorum. Şenol hoca zaten tecrübeli. Şenol hocaya başarılar diliyorum” dedi.

***

Yabancı oyuncu serbest olmalı

Samet hoca, rakamlarla Türk futbolunun düzelmeyeceğini belirterek ‘Rakamlarla bu iş düzelmez. Futbolun sistemi oldu. 20 senedir söylüyorum, yapmayın. Kurtuluşumuz altyapı, doğru hocaları getirelim, ücretlerini doğru verelim, çocuklarımızı doğru eğitelim diyoruz hiçbir şey yok. Ben diyorum ki yabancı oyuncu sayısı serbest ama kriterli olmalı. Bunu başarabilirsek bundan geri dönüş olmaz. Ama başka güçler yabancı sayısı serbest olsun kim olursa olsun getirelim diye düşünüyorlar, onların ne amaca hizmet ettiğini benden daha iyi biliyorsunuz. Onların hizmetleri başka bir şey” diye konuştu. 

***

Beni kim alır dedi

Emre Taşdemir ile defalarca konuştuğunu da söyleyen Aybaba, “Burada kalmayı düşünmediğini söyledi. Devre arasıydı, bir yere git dedik, beni kim alır dedi. Böyle bir konuşma geçti. Gitmeyi planlıyorsan inşallah biri alır dedik, ama onun kafasında bir planı varmış. Saygı duyuyoruz, gençtir, hata yapar. İnşallah düzeltir ve futbol ile kendisine katkısı olur. Keşke bizim Umut Meraş da milli takımda değerlendirilseydi. Ben Umut’u da görmek isterdim” diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X