Hedefimiz bilişimde üreten ülke olmak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye`nin 2023 yılı hedeflerinin en önemli unsurlarından birinin de bilişimde tüketen değil, üreten ülke olma arzusu olduğunu belirtti.

Hedefimiz bilişimde üreten ülke olmak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin ilk GSM operatörü Turkcell’in kuruluşunun 20. yıl dönümü dolayısıyla Rixsos Otel’de düzenlenen resepsiyonda yaptığı konuşmada, Turkcell’in kuruluş yıl dönümü kutladı, kuruluşundan itibaren büyümesinde ve gelişmesinde emeği geçenleri tebrik etti.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin lider mobil iletişim ve teknoloji kuruluşu olan Turkcell’in aynı zamanda dünya çapında marka şirketlere sahip olma hedefinin en başarılı temsilcilerinden biri olduğunu belirterek, şöyle devam etti:
 
“Bu vasfıyla da övgüyü, takdiri hak eden Turkcell’in, Türkiye’nin tanıtımına yaptığı katkı bizim için çok önemlidir. Başbakanlığım döneminde diğer ülkelerde sıkıntıya düştüğü her yerde Turkcell’in hakkını hukukunu koruduk, korumaya devam edeceğiz. Uluslararası düzeyde faaliyet gösteren her Türk şirketi gibi Turkcell’in de Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin arkasında olduğunu bildiğine, daima hissettiğine inanıyorum. Ülkemizin geçen 12 yılda yaşadığı büyük dönüşüm ve sağladığı büyük ilerleme cebinde ayyıldızlı pasaportu taşıyan her vatandaşımıza gittikleri yerlerde nasıl itibar kazandırmışsa aynı şekilde şirketlerimizin de uluslararası düzeyde prestij kazanması ve kazandırması bu süreçte artmış, özgüvenleri de yükselmiştir. Biz, işini iyi yapan, ülkeye ve millete katma değer kazandıran herkesin yanında olduk, bundan sonra da aynı şekilde yanında olmaya devam edeceğiz. Turkcell, gerçekten de işini iyi yapan bir şirket. Bugün Türkiye mobil iletişim alanında dünyanın en ileri en iyi ülkelerinden biriyse bunda Turkcell’in de büyük payı var. Geçtiğimiz 20 yılda yaptıkları 25 milyar liralık altyapı yatırımları, yalnız şunu da söyleyeyim; bu yeterli değil tabii, bu rakamın çok daha fevkinde olması lazım, bu altyapı yatırımıyla buna rağmen ülkemizin gururu olmuştur. Bu seviyeye yükselmesinde çok büyük katkısı olan özellikle Turkcell ailesine huzurlarınızda şükranlarımı sunuyorum.”
 
“Turkcell’in 2071 vizyonumuza da ciddi destekler vereceğine inanıyorum”
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerli cep telefonu üretimindeki konumuyla istihdama yaptığı katkıyla sosyal sorumluluk projelerine verdiği destekle de Turkcell’in ayrıca takdiri hak ettiğini söyledi.
 
“Türkiye’nin 2023 yılı hedeflerinin en önemli unsurlarından birinin de bilişimde tüketen değil, üreten ülke olma arzusu olduğunu” vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:
 
“Türkiye fiziki üretim ve hizmet sektörlerindeki rüştünü ispatlamıştır. Bundan sonra artık katma değeri en yüksek alanlar olan bilgi ve teknoloji üretimine yoğunlaşmak durumundayız. Bu konuda savunma sanayiyle birlikte en kritik gördüğümüz alanlardan biri de bilişim sektörüdür. Teknolojiyi ve bilgiyi elde ellerinde tutan ülkelerin diğerleri karşısındaki gücü ve üstünlüğü bizi bu konuda başarılı olmaya adeta mahkum ediyor çünkü başarının sırrı bilgiyi yönetmektedir, parayı yönetmektedir, insanı yönetmektedir.
 
Ülkemizin 2053 ve 2071 vizyonunun altyapısının şekillenmesinde bu alanlarda elde edeceğimiz neticeler belirleyici olacaktır. Ben 2023 vizyonumuzun hayata geçmesi konusunda çok önemli ve kritik katkılar sağlayan Turkcell’in kendi alanında ortaya koyacağı başarılarla 2053 ve 2071 vizyonumuza da ciddi destekler vereceğine inanıyorum.”
 
Bütün girişimcilerin nereden nereye geldiklerinin mukayesesini yapmak zorunda olduklarına işaret eden Erdoğan, “Turkcell için de bu böyle. 20 bin adetten gelinen nokta, mukayesesi bile kabil değil. O zamanlar söylenseydi, milyonlar söylenseydi ‘Olur mu canım’ denirdi. Artık milyonlar konuşulmuyor, milyarlar konuşuluyor. Dünya nüfusunun üzerinde rakamlar telaffuz ediliyor” dedi.
 
Erdoğan, günümüzde insanların birden fazla telefon kullanır hale geldiğini, firmaların da bu nedenle yeni ve farklı tasarımları üretmeye devam ettiklerini, bu alanda adeta bir yarış olduğunu sözlerine ekledi.
 
Konuşmasının ardından Erdoğan’a, Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça ve Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv tarafından, üzerinde sure yazılı hat ve ebru sanatlarıyla süslenmiş büyük boy tablo hediye edildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X