Hedefimiz ‘Sağlıklı Şehir’

Bursa’nın sağlıklı ve yaşanabilir bir kent haline gelmesi hedefiyle önemli adımlar atıldığını kaydeden Başkan Aktaş, “Refah içerisinde yaşayan bireylerin oluşturduğu kentler oluşturmak, bizlere sürdürülebilir bir kalkınma getirecektir” dedi. 

Hedefimiz ‘Sağlıklı Şehir’

Hedefimiz ‘Sağlıklı Şehir’ Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin ‘Uluslararası Kent ve Sağlık Kongresi’ne, Bursa ev sahipliği yapıyor. Crowne Plaza Otel’de gerçekleştirilen kongrenin açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Sağlıklı Kentler Birliği’nin, kuruluşundan bu yana ‘sağlıklı şehir’ kavramını yaygınlaştırmak için çaba gösterdiğini söyledi. Bursa’nın, birliğin kurucu kenti olduğunu ve 14 yıl başkanlığını yaptığını hatırlatan Aktaş, “Kuruluşunda 10 şehir ile yola çıkan Sağlıklı Kentler Birliği, bugün 72 üyesi bulunan bir mahalli idareler birliğidir” diye konuştu. 

SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA…

Birliğin, 2005 yılından bu yana ciddi aşama kaydettiğini belirten Aktaş, “Bu hareket, kentlerin gelişimini teşvik ediyor. Dünya Sağlık Örgütü’nün en aktif birliklerden biri haline olmamızın özünde başarıyla gerçekleştirilen çalışmalar var. Refah içinde yaşayan bireylerin oluşturduğu kentler oluşturmak, bizlere sürdürülebilir bir kalkınma getirecektir. Ülkemizi ileriye taşıyan projelerle, işbirliği ve paylaşımın önemini göz ardı etmeden hedeflere yönelmeliyiz. Birlik üyeleri olarak sahiplendiğimiz sorumlulukla, kentlerimiz için gerekli sosyal ve fiziki ortamı oluşturabilmeliyiz. Aynı zamanda da sürekli gelişen ‘Sağlıklı Şehirler’ hareketinde öncü ve teşvik edici bir profil çizerek diğer belediyelerin de bu dinamiğin içinde olmalarını sağlamalıyız” dedi. 

YAŞANABİLİR KENT İÇİN ‘SAĞLIKLI ŞEHİR’… 

Sağlıklı şehri, sağlık ve sağlığı ilgilendiren tüm kentsel ve çevresel konularda eşitsizliklerin azaltıldığı, temiz ve güvenli bir şehir olarak tanımlayan Aktaş, aynı zamanda kentte yaşayanların beslenme, su, barınak, iş, güvenliği gibi temel gereksinimlerinin karşılandığı şehirdir. Herkese ulaşabilen, herkese sağlık sunan sağlıklı şehir, yaşanabilir bir kent inşa etmek için tüm kent dinamiklerinin ortak hareketinin yanında ulusal ve uluslararası çalışmaları takip eden katılımcı bir şehirdir. Sağlıklı şehir, toplumsal memnuniyetin sağlandığı çağdaş bir kent için fiziksel, zihinsel ve sosyal olarak tam bir iyilik halidir” ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediyesi’nin, Bursa’nın sağlıklı ve yaşanabilir bir şehir haline gelmesi noktasında birliğin kararlarına da hassas davrandığını kaydeden Aktaş, Büyükşehir Belediyesi olarak, 2019-2023 yıllarını kapsayan 7. faz uygulamalarına da başlandığını ifade etti. Başkan Aktaş, daha sonra, kongrede stant açan Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Gençlik ve Aile Destek Merkezi’nde (GADEM) üretilen el emeği ürünleri inceledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X