Hedeflere ulaştık

Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BALKANTÜRKSİAD) Başkanı Berat Tunakan, genel kurulda belirledikleri 4 ana hedefin hepsini gerçekleştirdiklerini söyledi.

Hedeflere ulaştık

Tunakan, dün BALKANTÜRKEVİ Konferans Salonu’nda düzenlenen basın toplantısında 18 aylık görev süreleri boyunca yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Göreve geldikleri günden bu yana Bursa’nın, Türkiye’nin ve Balkanlar’ın ekonomik potansiyelinin, kültürel bağlarının güçlendirilmesi ile ticari işbirliği olanaklarının geliştirilmesi için çalıştıklarını belirten Tunakan, bu anlamda somut projeler de ürettiklerini kaydetti.

Genel Kurulda belirledikleri 4 ana hedefin hepsini gerçekleştirdiklerini vurgulayan Tunakan, ‘’Derneğimizin kuruluş ilkeleri etrafında kenetlenen üye sayımız 400’ü aşarken, yaptığımız çalışmalarla yaz dönemini en aktif geçiren SİAD olduk. Faaliyet anlamında durağan geçen yaz döneminde tam 21 faaliyet yaparak çalışmalarımıza kararlılıkla devam ettik. Son 6 ayda Balkanlarda birçok etkinlik düzenledik” dedi.

BANSKO GÜNLERİ DÜZENLENECEK

Mart 2019’da görev sürelerinin dolacağını dile getiren Berat Tunakan, genel kurula kadar yapacakları çalışmaları da anlattı. Önümüzdeki aylarda Romanya Ekonomi Bakanı ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanının Bursa’ya geleceğine işaret eden Tunakan, ‘’Şu an kesin tarihi netleştirmeye çalışıyoruz. İstanbul’da yapılan Türkiye-Bulgaristan Ekonomi Forumu’na katılmıştık.

Orada Bulgaristan üst düzey yetkililerle bu forumun gelecek yıllarda Bursa’da yapılması konusunda görüşmüştük. Bir aksilik olmazsa bu forumu yakın zamanda Bursa’da düzenlemek istiyoruz. Kasımda Bulgaristan Bansko Belediyesi ve İl Kültür Turizm Müdürlüğümüz iş birliğiyle Bursa’da Bansko günleri düzenleyeceğiz. Yurt dışı temaslarımız kapsamında son olarak 16. Ekonomi Zirvesi’ni Hırvatistan’da planlıyoruz.”
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X