‘Hemşeri derneklerimiz çözüm ortağımız’

Bursa Rizeliler Derneği’ni ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, şehir kültürünün göçmen derneklerinin faaliyetleriyle zenginleştiğini söyledi.

‘Hemşeri derneklerimiz çözüm ortağımız’

Başkan Altepe, Bursa Rizeliler Derneği’ni ziyaret etti. Abdal Mahallesi’nde bulunan dernek binasında gerçekleşen ziyarete büyükşehir bürokratlarının yanı sıra Bursa’da yaşayan Rizeliler katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, alt ve üst yapı faaliyetlerinin yanı sıra kent kültürüyle ilgili çalışmalara büyük önem verdiklerini söyledi. Bursa’ya Anadolu’nun ve Balkanlar’ın birçok köşesinden göçler olduğunu, gelen aileler vasıtasıyla çok farklı kültürlerin bir arada kardeşçe yaşadığını ifade eden Başkan Altepe, bunun kent kültürünün zenginleşmesine vesile olduğunu belirtti.

Büyükşehir Belediyesi olarak fiziki çalışmaların yanında sosyal faaliyetleri de önemsediklerini, toplum sağlığını olumlu yönde etkileyen her çalışmaya destek olduklarını bildiren Başkan Altepe, “Bursa’da tüm coğrafyadan insanlar var. Herkes değişik yerlerden buraya toplanmış. Sonuçta bu da bizim zenginliğimiz. Bizler de buna karşı görevlerimizi yerine getiriyoruz. Derneklerle birlikte, Bursa’nın zenginliklerini ve kültürümüzü ortaya çıkaran çalışmaları birlikte gerçekleştiriyoruz” dedi.

 

Başkan Altepe, Bursa Rizeliler Derneği’ni ziyaretinde Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Rize’ye yapılacak meydan projesinden de bahsetti. Meydanla ilgili çalışmalara başlandığını ve teknik incelemelerin tamamlandığını vurgulayan Başkan Altepe, en kısa zamanda verdikleri sözü yerine getirerek Rize’ye de katkı sağlayacaklarını ifade etti.

Başkan Altepe, Rizeli olan Bursa Valisi Münir Karaloğlu’na da teşekkür etti. Belediyecilikten gelen Vali Karaloğlu’nun Bursa’yla ilgili meselelerin çözümünde faal rol aldığını hatırlatan Altepe, bunun Bursa açısından büyük şans olduğunu vurguladı.

Bursa Rizeliler Derneği Başkanı Hızır Ofluoğlu ise, Bursa’nın Rize’yle kardeş şehir ilan edilmesi ve Rize’ye kent meydanı yapılması konusunda verdiği destekten ötürü Başkan Altepe’ye teşekkür etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X