Her gün 1 tane mandalina yerseniz…

Her gün 1 adet mandalina yemenin vücudunuza etkilerini merak ettiniz mi? Mandalinanın tezgahlardaki yerini almaya başlamasıyla günde 1 tane mandalina yemenin faydalarını sizler için araştırdık.

Her gün 1 tane mandalina yerseniz…

İşte günde 1 tane mandalina yemenin faydaları…

Hem kendisinin hem de kabuklarının insan sağlığına birçok yararı olan mandalina akşam yemeklerinden sonra tüketildiğinde ise uykusuzluk problemlerinizi gideriyor. 

her-gun-1-tane-mandalina-yemenin-faydalari-12371682.jpeg

Kalp ve damar tıkanıklığını önleyen mandalina kan basıncını dengeleyerek felç riskini de önleyici özelliğe sahip.

Mandalinanın kabuklarını kurutarak elde edebileceğiniz mandalina çayı ile bağırsak hareketlerinizi düzenleyerek sindirim sisteminize yardımcı olabilirsiniz. Yüksek lif yapısından dolayı kabızlığa iyi gelir. 

her-gun-1-tane-mandalina-yemenin-faydalari-12371681.jpeg

Uludağ Üniversitesi’nin yaptığı çalışmalar gösteriyor ki mandalinaya turuncu rengini veren karoten nedeniyle karaciğer hastalıkları, damar sertliği ve şeker hastalıkları riskini azaltıyor içeriğindeki potasyum sayesinde de yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcı oluyor. 

Oldukça reaktif moleküller olan serbest radikaller, diğer nedenlerinin yanı sıra, zayıf beslenmeye, aşırı egzersize, strese, tütüne, alkole ve ilaçlara bağlı olarak vücut hücrelerinde ölümcül bir düzensizlik meydana getirir. Bu süreç sonucunda sinir ve kardiyovasküler sistemlerde yaşlanma ve bir dizi problem gelişir.

Mandalinalarda, C vitamini, E vitamini, karoten ve flavonoidleri vardır. Bu elementler, kanserojen hücrelere karşı savaşan oksidasyon işlemlerinin nötralizasyonunu sağlar.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X