Her gün karabiber yediğinizde vücudunuzda ne olur?

Yemek kültürümüzün önemli bir parçası haline gelen karabiber, muhteşem tadı ile sofralarımızdan eksik etmediğimiz bir baharat türüdür. Karabiberin bu faydalarını öğrendikten sonra sadece yemeklerinizde kullanmayıp onu bir reçete haline getireceksiniz.

Her gün karabiber yediğinizde vücudunuzda ne olur?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Burun tıkanıklığına iyi gelir
 

burun

Soğuk algınlığı ya da grip sonucu meydana gelen burun tıkanıklığının doğal şifacısıdır. Sümük yapısını gevşeterek tıkanıklığı ortadan kaldırır. Sadece tıkanıklığa değil, soğuk algınlığına da çare olur. Antimikrobiyel özelliği sayesinde öksürüğü keser. Bunun için ise düzenli olarak karabiber çayı tüketilmelidir.

Yağ yakımını hızlandırır
 

göbek

Karabiberin dış katmanı, yağ hücrelerini parçalayıp metabolizma hızını artıran fito besinlerle doludur. Kore’de yapılan bir çalışma sonucu karabiberin içinde bulunan piperin maddesi yağ hücrelerinin üretimini engeller. Karabiber vücut sıcaklığını geçici olarak artırır. Bunun için yemeklerinize bir tutam karabiber ekleyebilirsiniz. Karabiber çayı da kilo kaybını destekleyen bir diğer alternatiftir.

Sindirim sistemini düzenler
 

sindirim

Karabiberdeki piperin maddesi daha fazla mide asidi üretilmesine yardımcı olur. Mide asidinin az olması sindirim sorunlarına neden olabilir. Bu yüzden düzenli olarak karabiber tüketmenizde fayda var. Kabızlık, hazımsızlık ve gaz problemleriyle mücadele eder. Antibakteriyel özelliği sayesinde bağırsak hastalıklarından korur.

Işıl ışıl bir cilt için karabiber!
 

sağlıklı

Cilt sağlığı için son derece önemli bir baharattır karabiber. İçeriği sayesinde yaşlanmayı geciktirme etkisi vardır. Ayrıca cildin pigmentasyonunu kaybettiği ve beyaz lekelerin ortaya çıktığı bir durum olan vitiligo tedavisinde de kullanılır .

Doğal bir antidepresan kaynağıdır
 

karabiber

İlaç kullanmaya kaşı ön yargılarınız bulunuyorsa karabiber sizin imdadınıza yetişiyor. Piperin serotonin üretimini artırarak doğal antidepresam görevini görür. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X