Her gün yiyoruz ama meme kanseri yapıyormuş!

Kalsiyum içeriği açısından zengin olan peyniri her zaman tüketmeye çalışıyoruz. Ancak sağlıklı olarak bildiğimiz peynir hakkında uzmanlar çarpıcı bir açıklamada bulundular. İşte peynir hakkında yapılan o çarpıcı açıklama…

Her gün yiyoruz ama meme kanseri yapıyormuş!

Bilim insanları kalsiyum açısından zengin olan gıdaların faydalı olduğunu belirtiyorlardı. Ancak bilim insanları peynir hakkında ilginç bir açıklamaya imza attılar. 

Bilim insanları yoğurdun meme kanseri riskini azaltırken, krem ve çedar peynirlerinin bu kanser türlerini arttırdığını ortaya çıkardılar.

i-001.jpeg

ABD’deki kanser önleme ve kontrol departmanında yapılan çalışmada meme kanseri teşhisi konulan 1.941 kadın ile sağlıklı 1.237 kadından aylık süt ürünleri tüketimlerine ilişkin anket sorularını yanıtlamaları istendi.

u.jpeg

Yapılan çalışmaya göre, yoğurdu fazla tüketen kadınlarda meme kanseri riski düşerken çedar peyniri ve krem peyniri tüketen kadınların meme kanseri riskinin yüzde 53 oranında arttığı görülüyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X