Her ilçede farklı su faturası: Nedeni çöpler…

Bursa’nın merkez ve çevre ilçelerinin tamamında evlerde ve işyerlerinde kullanılan su Büyükşehir Belediyesi kuruluşu olan BUSKİ tarafından temin ediliyor.

Her ilçede farklı su faturası: Nedeni çöpler…

Bilindiği gibi BUSKİ kullanılan su miktarı oranında ücret tahsil ediyor. Ancak BUSKİ faturaları ilçelere göre farklılıklar gösterebiliyor.

Su faturalarındaki farklılığın, ‘katı atık toplama bedeli’nden kaynaklandığını söyleyen Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz bugünkü köşesini ağırlıklı olarak bu konuya ayırdı. Katı atık toplama bedellerinin hangi ilçede kaç lira olduğunu ayrıntılı bir liste halinde veren Yılmaz, su faturalarında farklılıklara neden olan uygulamanın düzeltilmesi gerektiğine dikkat çekiyor.

Su faturalarıyla gelen hesap: Hangi belediye hangi çöpü kaça topluyor?
 

Konu… Evlerden toplanan çöp bedeli olarak her ilçede farklı uygulamasıyla zaten tartışılıyordu. Buna, işyerlerinden alınan çöp bedeli tartışması eklendi.

Üstelik…

İşyerleri Küçük, Orta ve Büyük Ölçekli olarak üç kategoride fiyatlandırılmış.

Fiyatları… 

İlçelerin belediye meclisleri belirliyor, BUSKİ de Katı Atık Toplama Bedeli olarak su faturasının içinde tahsil edip ilgili ilçe belediyesine veriyor.

İşte…

Su faturası içinde hangi ilçenin evlerden ve işyerlerinden ne kadar çöp bedeli topladığını gösteren bir liste ulaştı elimize.

Buna göre…

17 ilçede evlerden çöpü 12.90 lirayla en yüksek fiyata Mustafakemalpaşa Belediyesi topluyor. İkinci sırada 12 lirayla Osmangazi Belediyesi yer alıyor. Yenişehir Belediyesi 11.98 lirayla üçüncü.

Listede…

Yazının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X