‘Herkesi kucaklayan belediyeyiz’

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Hünkâr Hacı Bektaşi Veli Derneği’ni ziyaret etti.

‘Herkesi kucaklayan belediyeyiz’

Dernek Başkanı Ali Kalkan ve Yönetim Kurulu Üyelerini Belediye Başkan Yardımcısı Vedat Büyükgölcigezli ve Belediye Meclis Üyesi Ahmet Avcı ile birlikte ziyaret eden Refik Yılmaz, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Gemlik Belediyesi olarak ayrım gözetmeden başta hemşeri dernekleri ve kültürel dernekler olmak üzere, herkesi ve her kesimi kucakladıklarını ve sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini verdiklerini ifade eden Refik Yılmaz, “Farklılığımız zenginliğimizdir” diye konuştu. 

Gemlik’te kültürel derneklere bugüne kadar yapılan hizmet ve yatırımları da anlatan Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Girit ve Rumeli Türkleri Derneği için Mübadele Evi yapacaklarını ifade etti. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, merhum Dr. Seyfi Arıkan’ın evinin restore edildiğini vurgulayarak, bu evin Girit ve Rumeli Türkleri için mübadele evi olacağını kaydetti. Refik Yılmaz, Muşlular için taziye evini hizmete açtıklarını belirterek, Ağrılı hemşeriler için de taziye evi yapılacağını kaydetti.

Giresunlular için kültür evine ilişkin arsa tahsisinin yapıldığını ve kaba inşaatının bitmek üzere olduğunu bildiren Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Erzurumlular Kültür Evi için de protokollerinin hazırlandığını, Roman Kültürü Araştırma ve Yaşatma Derneği’ne de kültür lokali verildiğini bildirdi. Mahalle Konakları da yaparak sosyal belediyecilik hizmetlerini verdiklerini ifade eden Refik Yılmaz, “Hizmet ve yatırımlarda ayrım yapmadık. Gemlik’in her mahallesine ve sokağına yönelik önemli hizmetlerde bulunduk. Hizmet ve yatırımlar ile vatandaşlarımızın gönlüne girmeyi amaçlıyoruz” dedi. Yılmaz, kültürel derneklere yönelik hizmetlerle, kültürlerinin gelecek kuşaklara aktarılmasını hedeflediklerini ifade etti.

Gemlik Hünkâr Hacı Bektaşi Veli Derneği Başkanı Ali Kalkan da, Gemlik Belediyesi’nin Cemevi çatısı onarımı, asansör yapımı, güvenlik kamerası alımı, gibi hizmetleri adına teşekkür ederek, Cemevi’nin dış kaplama işini de üstlenen Belediye Başkanı Refik Yılmaz’a teşekkür etti. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X