Herkesin derdi! Bakın dermanı nerde saklı?

Kırışıkların ortaya çıkmasının engellenmesinin bir yolu yoktur, ancak sağlıklı bir yaşam tarzını benimsemek ve bazı doğal ilaçlar kullanmak, görünümlerini geciktirilebilir ve kamufle edebilir.

Herkesin derdi! Bakın dermanı nerde saklı?

İşte kırışıklıklar ve göz altı torbaları gibi yaşlanma belirtilerini etkili bir şekilde azaltan bazı doğal ilaçlar…

 

YUMURTA BEYAZI
 

3

Birkaç yumurta akı alıp küçük bir kasede çırpın. Yüzünüzün her tarafına masaj yapın ve en az 15 dakika bekletin ve kurumaya bırakın. Kuruduktan sonra, ılık su ile durulayın. A vitamini ve B vitamini kırışıklıkların azaltılması ve kademeli olarak çıkarılmasına yardımcı olur.

ZEYTİN YAĞI
 

4

Zeytinyağı cildinizi yumuşak ve esnek tutarak yardımcı olur. Yatağa gitmeden önce yüzünüze birkaç damla zeytinyağı ile hafifçe masaj yapın ve yumuşak bir havlu kullanarak durulayın. Yumuşak ve sağlıklı görünen yüz cildine uyanacaksınız.

LİMON SUYU
 

5

Uyumadan önce 1 limon suyu ile yüzünüzdeki ince çizgilere ve kırışıklıklara masaj yapın. Limonun asidi, kırışıklıkların görünümünü azaltır ve cildin daha parlak görünmesini sağlar.

MEYVE VE SEBZELER
 

6

Taze meyve ve sebzeler Vitamin A ve D ile doldurulur. Cildinizin parlaklığını geri kazandırır ve daha genç görünmesini sağlarlar.

GÖZ ALTI TORBALARINDAN KURTULMAK İÇİN
 

7

Göz altı torbalarının görünümü sizin daha yaşlı ve yorgun görünmenize neden olur. Çoğunlukla yaşla ilgili olsalar da, yetersiz uyku ve yorgunluk nedeniyle de olabilirler.

ÇAY POŞETLERİ
 

8

Bunu bilmeyen yoktur ama çok etkili bir yöntem olduğunu bir kez daha belirtmek gerekir. Ilık su içinde 2 çay poşetini islatın ve buzdolabında birkaç dakika soğumaya bırakın. Poşetleri 5 dakika boyunca bekletin.

AVOKADO
 

9

Yorgunluk genellikle gözlerin altında koyu halkalar oluşmasına neden olur ve sizi olduğunuzdan yaşlı gösterebilir. Bu karanlık çemberleri ortadan kaldırmak için, her bir gözün altına olgun avokado dilimleri koyun.

SALATALIK
 

10

Gözleriniz kırmızı ve şişmiş ise 2 ince dilim soğuk salatalık alın, uzanın ve 30 dakika boyunca bekleyin.

KAŞIK
 

11

2 metal çay kaşığı alın ve 10-15 dakika buzdolabına koyun. Soğuduktan sonra, 30 ila 60 saniye boyunca kaşıkların sırt tarafını göz kapaklarınıza uygulayın. Metalin soğuğu, yorgun gözlerinizi canlandırmaya ve kendinizi yenilenmiş hissetmenize yardımcı olacaktır.

AĞIZ ÇEVRESİNDEKİ KIRIŞIKLIKLARDAN KURTULMANIN YOLU
 

2

Çoğu zaman, yaşlanmanın ilk belirtileri bunların görünümüdür: nazolabial (Burun kanatlarının yanından başlayıp ağız köşelerine dek uzanan oluk) kıvrımlar, gülme çizgileri ve ağız kenarındaki kırışıklıklar. Bunlara sigara içmek de eklenince kırışıklıkların görünümü daha da hızlanır. Peki bu kırışıklıkların geciktirmek için ne yapabilirsiniz? Önce sigara içiyorsanız, bırakmalısınız. Ayrıca sizin için önerdiğimiz 2 doğal yolu uygulayabilirsiniz.

SALATALIK VE YUMURTA AKI
 

12

Yarım bir salatalık alın, soyup küçük parçalara ayırın. Bu parçaları bir hamur haline getirin ve suyu elde etmek için süzün. Bir yumurtayı kırın ve yumurta akını salatalık suyuna ekleyin ve karıştırın. Bu karışımı yüzünüze, özellikle ağzınızın etrafına sürün. 15 dakika bekletin. 15 dakika sonra yüzünüzü yıkayın.

LAHANA TURŞUSU
 

13

Kırışıklıklarınızın üzerine 10 dakika boyunca biraz lahana turşusu koyun ve sonra yıkayın. Bu kırışıklıkları önlemenin iyi bir yoludur. Ayrıca lahanalar iyi bir A vitamini kaynağı olduğundan bol bol tüketin.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X