Hibrid oto gazladı

Bu yılın ilk yarısında Türkiye’de bin 413 elektrikli ve hibrid araç satışı gerçekleştirildi. TEHAD Kurucusu Berkan Bayram, “Dünyada 2025 yılı itibarıyla satılan her 10 araçtan 4’ü elektrikli olacak” dedi.

Hibrid oto gazladı

Türkiye Elektrikli ve Hibrid Araçlar Platformu (TEHAD) verilerine göre, bu yılın ilk yarısında Türkiye’de gerçekleşen elektrikli ve hibrid araç satışı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 330,79 arttı. 2017’nin ilk altı ayında 33 elektrikli, bin 380 de hibrid araç satıldı. Elektrikli araç satışı geçen yılın aynı döneminde 35, hibrid araç satışı ise 293 olarak gerçekleşmişti. Berkan Bayram, konu ile ilgili yaptığı değerlendirmede, Türkiye’deki otomobil kullanıcısının hibrid modellere daha fazla ilgi göstermeye başladığını ifade etti. Bayram, tüketicinin özellikle hibrid otomobil özelinde getirilen ÖTV indirimini benimsediğini belirtti.

MODELLER ÇOĞALDI

Yıl sonuna kadar hibrid otomobil satışlarının artarak devam edeceğini bildiren Bayram, ”Geçen yıl pazarda sadece 6 markanın 9 farklı elektrikli ve hibrid modeli yer alırken, 2017 yılı itibarıyla bu sayı 11 markanın 24 farklı modeline yükseldi” diye konuştu.

DÜNYADA DA SATIŞI ARTIYOR

Türkiye’deki otomobil kullanıcısının artık daha fazla çevre bilinci ile emisyon oranı düşük, çevreyi kirletmeyen modelleri tercih etmeye başlamasının memnuniyet verici olduğunu vurgulayan Bayram, ”2011 yılında dünyada sadece 45 bin adet elektrikli araç satışı gerçekleşmişken, geçen yıl itibariyle bu rakam 2 milyon adede ulaştı. Bu artış önlenemez bir şekilde devam edecek ve 2025 yılı itibarıyla satılan her 10 araçtan 4’ü elektrikli olacak” ifadelerini kullandı. 

BATARYA TEKNOLOJİSİNE YATIRIM YAPILMALI

Elektrikli otomobilin göreceği bu talep karşısında, Türkiye’nin daha fazla otomotiv ve batarya teknolojisine yatırım yapması gerektiğini kaydeden Bayram, ”Özellikle lityum bazlı batarya teknolojisi ve enerji depolama, önümüzdeki 10 yılın en önemli stratejik kalemleri olacak. Elektrikli ve hibrid otomobiller tüketici ve yatırımcı tarafında daha fazla teşvik edilmeli” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X