Hindistan yine Ay’a inemedi

Hindistan’ın Ay görevleri için tasarladığı 150 milyon dolara mal olan Chandrayaan-2 uzay aracı, ay misyonunu tamamlamaya yeterli olmadı.

Hindistan yine Ay’a inemedi

İnsansız uzay aracı ile iletişimi Ay’ın yüzeyine 2 kilometre kala koptu.

Hindistan Başbakanı Narenda Modi’nin ‘Birkaç saat içinde Ay’ın güney kutbundayız, Hindistan ve dünyanın geri kalanı uzay bilim insanlarımızın örnek kahramanlığını görecek’ açıklaması da havada kaldı. Chandrayaan-2, Ay’ın güney kutup bölgesinde su arayan ilk uzay aracı olacaktı.

Hint Uzay Araştırmaları Örgütü (ISRO) tarafından yapılan açıklamada, uzay aracının yüzeyden 2.1 kilometre kala olması gerektiği gibi çalıştığı ifade edilirken, olaya ilişkin elde edilen verilerin incelenmekte olduğu kaydedildi.Uzay aracının akıbeti hakkında kesin bir açıklama hala yapılmadı. Bu açıklamanın ardından ISRO Başkanı Dr. Kailasavadivoo Sivan’ın büyük üzüntü yaşadığı görüldü.  Başbakan Modi’nin başarısız denemenin ardından uzay istasyonundan çıkarken ISRO Başkanı’na sarılıp sırtını sıvazlayarak telkin ettiği görüntüler kameralara yansıdı. 
Chandraayan-1 uzay modülünü 22 Ekim 2008’de Ay’a gönderen Hindistan, 1 Mart 2009’da uzay aracının parçalandığı haberini aldıktan sonra yeni deneme için harekete geçmişti. Hindistan Uzay Araştırmaları Örgütü, kendi özel uzay istasyonuna sahip olarak Güneş, Venüs ve Ay görevleri gerçekleştirmeyi planladığını açıklamıştı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X