Hızlı tren inşaatı hızlanıyor! Sorun yük treni garı’nın kurulacağı yerde

Bursa’nın uzunca süredir beklediği Hızlı Tren’de çok olumlu bir gelişme var. Önümüzdeki perşembe hızlı trenin Bursa’ya geliş sürecini hızlandıracak bir ihale yapılacak. Kente demiryolunun gelmesi yük taşımacılığı açısından da büyük önem taşıyor.

Hızlı tren inşaatı hızlanıyor! Sorun yük treni garı’nın kurulacağı yerde

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz bugünkü köşesinde Hızlı Tren ihalesi ile ilgili ayrıntıları aktarırken, kente gelecek yük trenlerinin garının inşaat edileceği yere ilişkin sakıncalara dikkat çekiyor.

Gözler hızlı trende, ama yük treni istasyonu sorun olacak

Büyük ihaleye yalnızca 4 gün kaldı… TCDD 6 yıl önce Balat’ta temeli atılan hızlı tren hattının Bursa-Yenişehir etabında üstyapı, projesi tamamlanan Yenişehir-Osmaneli etabında da hem altyapı hem üstyapı ihalesini yapacak. İhale kapsamında elektronik sistemler de var.

Kısacası…

Bursalıların yıllardır özlemle ve sabırla beklediği hızlı tren hattının tamamı 15 Mart 2018 Perşembe günü ihale edilecek.

Kuşkusuz…

İhale hızlı tren için atılmış en somut adım olacak. Yenişehir-Osmaneli etabı da yapım aşamasına ulaşıyor. Bunlar elbette önemli ve umut veren adımlar.

Ne var ki..

Yapılacak olan demiryolu hattında hızlı tren yanında yük treni de çalışacak. O da Anadolu’daki sanayi bölgelerini limana ulaştıracak.

İlk etapta…

Yük treni Bursa’dan bir hatla Gemlik limanına bağlanacak. Projeye göre sonraki aşamada Bandırma limanı var.

Gerçi…

Gelişmelerini bu sütunlardan aktarıyoruz, ama kamuoyu ilgisinin hızlı tren üzerinde yoğunlaşması nedeniyle yük treni yeterince tartışılamıyor
 

Yazının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X