Hızlı trende hedef 2020

AK Parti milletvekillerinin Kızılcahamam Kampı son gününde Bursa milletvekilleri kürsüye çıkıp Bursa’nın beklentilerini anlattılar.

Hızlı trende hedef 2020

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dikkatle dinlediği konuşmasında Mustafa Esgin yatırımları dile getirirken hızlı tren ve dağ yöresi yolunu sordu, yeni turizm bölgesi Karacabey sahiline yeni yol istedi, turizmle ilgili önerilerde bulundu…

Esgin’in hızlı tren sorusu karşısında da Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, 2020 yılını hedef gösterdi. Konuyla ilgili detayları Ahmet Emin Yılmaz bugünkü köşesine taşıdı…

Cumhurbaşkanı’nın önünde hızlı trenle dağ yolunu kürsüden sordu

1.-yazi-icin-ak-parti-milletvekilleri-kizilcahamam-kampi,-hakan-cavusoglu,-mustafa-esgin,-refik-ozen,-zafer-isik-001-001.jpg

AK Parti’nin milletvekilleriyle değerlendirme amaçlı yaptığı geleneksel Kızılcahamam Kampı’nın son gününde sorular ve cevaplar oturumu vardı.

Toplantıda…

Bursa’dan 3 milletvekili söz alıp sorunları ve tespitlerini aktardılar.

Bu kapsamda…

Müfit Aydın konuşmasında Doğu ve Güneydoğu izlenimleriyle tespitlerini paylaştı ve sosyal konulara değindi.

Refik Özen ise esnaf ve ticaret dünyası sorunlarıyla beklentilerini dile getirdi.

Dr. Mustafa Esgin ise kürsüye geldiğinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dikkatle dinlediği konuşmasında Bursa’nın önemli sorunları ve beklentilerini tek tek dile getirdi.

Örneğin…

“2012 yılında hızlı trenin temelini büyük bir heyecanla atarken 2016’da biteceğini söyledik. Sonra bu tarihi 2019’da deneme seferleri başlayacağı şeklinde revize ettik. Proje şu an ne durumda?”

Soruya…

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan cevap verdi:

“Bursa Hızlı Tren projesi devam ediyor. Koşullardan kaynaklanan bazı problemler oldu. Osmaneli-Yenişehir bölümünü de ihale ettik. Proje devam ediyor, ödenek sıkıntımız da yok.”

Küçük bir revizyon yaptı:

“2019’a belki yetiştiremeyiz, ama 2020 hedefimiz.”

İkinci olarak, dağ yöresi yolunu gündeme getirdi:

“40 yıldır beklediğimiz ve ihalesi yapılan dağ yöresi yolu ne durumda?”

Bu soruya da Bakan Turhan şu cevabı verdi:

Yazının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X