Hollanda’daki saldırıda bir gözaltı daha

Hollanda’da 3 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili detaylar gelmeye devam ediyor. Olaya karışmış olabileceği düşünülen bir kişi daha gözaltına alındı.

Hollanda’daki saldırıda bir gözaltı daha

Hollanda’da savcılar olayın “terör saldırısı” olma ihtimalinin ortadan kalkmadığını açıkladı. Olayla ilgisi olabileceği düşünülen bir kişinin daha gözaltına alındığı belirtildi. Katil ve kurbanlar arasında ise direkt bir ilişki henüz ortaya çıkmadı. 

Saldırganın sabıkasının da oldukça kabarık olduğu belirtiliyor. Saldırgan 2014’te bir yaralama olayına karışmış. 2017’de cinsel saldırı suçuyla hapse girmiş ve 2 ay hapiste kaldıktan sonra serbest kalmış. 

Bu suçla ilgili dava sürüyor. Geçtiğimiz sene ise hırsızlık suçundan 4 ay hapse mahkum olmuş. Hollanda parlamentosunda ise hem Utrecht hem de Yeni Zelanda saldırıları için saygı duruşunda bulunuldu. 

Hollandalı ırkçı siyasetçi Geert Wilders ise Adalet Bakanı’nı saldırıdan sorumluluğu olduğu gerekçesiyle istifaya davet etti. Hollanda Başbakanı Mark Rutte ise saldırının gerçekleştiği yere giderek çiçek bıraktı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X