Hurda araçlar değer kazandı

Hurda araçta ÖTV indiriminin 10 bin liradan 15 bin liraya çıkarılmasına ilişkin kanun teklifi geçtiğimiz hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunuldu.

Hurda araçlar değer kazandı

Hurda araçta ÖTV indiriminin 10 bin liradan 15 bin liraya çıkarılmasına ilişkin kanun teklifi geçtiğimiz hafta Meclis’e sunuldu.

Haberi, Hürriyet’ten Emre Özpeynirci bugünkü köşesine taşıdı. 

Özpeynirci’nin köşesinde yer alan kısım şöyle:

“Düzenlemeleri içeren teklifin komisyon görüşmelerinin bu hafta tamamlanması ve Ramazan Bayramı’ndan önce yasalaştırılması amaçlanıyor. Teklifi hatırlatmak gerekirse, 16 ve daha büyük araçların ihraç edilmesi veya hurdaya çıkarılmasına yönelik Özel Taşıt Vergisi (ÖTV) teşvikinin üst limitinin 10 bin TL’den 15 bin TL’ye yükseltilmesi istendi. Yani kanun teklifi Meclis’ten geçerse matrah fiyatı 70 bin TL’yi aşmayan araçlar için ÖTV indirimi 15 bin TL olarak uygulanacak. Yani anahtar teslim fiyatı 110 bin liraya kadar sıfır otomobil almak istediğinizde, eğer hurda aracınız varsa 15 bin TL indirimden yararlanabileceksiniz. Hazırlanan kanun teklifinde matrah fiyatı 70 bin TL’yi aşıp 120 bin TL’yi aşmayan araçlar için uygulanan 8 bin TL’lik ÖTV indirimi ile matrah fiyatı 120 bin TL’yi aşan araçlarda uygulanan 3 bin TL’lik ÖTV indirimine ilişkin ise henüz bir bilgi yok. Yetkililer kanun çıktıktan sonra kararname ile alt dilimlerin de artabileceğini belirtiyor. Burada beklenen de 8 bin TL’lik indirimin 12 bin TL’ye, 3 bin TL’lik indirimin de 5 bin TL’ye yükselmesi yönünde. Bekleyip göreceğiz ama daha kanun çıkmadan hurda araçların fiyatlarının ciddi şekilde arttığını da söylemem gerekir. Bu tekliften önce 5-6 bin TL’ye satılan 20 yaş üzeri araçlar şimdiden 10 bin TL’yi aşan fiyatlara ulaştı.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X