Huzurunuzda ‘karton başbakan’

Tayland’da 2014’te kansız bir darbeyle iktidarı ele geçiren Başbakan Prayuth Chan-ocha, gazetecilerin sorularından kaçmanın yeni bir yolunu buldu. Prayuth, basınının önüne tam boy bir maketini çıkardı.

Huzurunuzda ‘karton başbakan’

Başkent Bangkok’ta bir basın toplantısı için gazetecilerin önüne çıkan Prayuth, tam soru almaya başlayacakken bir yardımcısı gelerek maketi yerleştirdi. Ardından da başbakan “Siyaset veya ihtilaflarla ilgili bir şey sormak istiyorsanız bu adama sorun” diyerek toplantıyı terk etti. Geride kalan gazeteciler ise şaşkınlık içinde gülmekle yetindi.

Bu, Prayuth’un medyayla ilk ‘dalga geçişi’ de değil. Geçmişte bir kameramana muz kabuğu atmış, hükümeti eleştiren gazetecileri idam edeceğine dair bir ‘espri’ yapmıştı. Prayuth sokak gösterileri karşısında iktidara ilk el koyduğunda halk desteği alıyor gibi görünse de, yönetiminin süresi uzadıkça baskıcı politikaları ve şeffaflıktan uzaklaşılması nedeniyle eleştiriler artmış durumda.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X