İdrar yolu enfeksiyonuna birebir!

Kadınların en sık karşılaştığı sağlık sorunlarından biri idrar yolu enfeksiyonudur. Mide bulantısı, karın ağrısı gibi belirtilere neden olan idrar yolu enfeksiyonuna iyi gelen doğal tedavi yöntemlerini sizler için derledik.

İdrar yolu enfeksiyonuna birebir!

Kızılcık suyu

İdrar yolu enfeksiyonuna iyi gelen doğal ürünlerden birisi kızılcık suyu. İçeriğinde yer alan proantosiyanidin isimli bileşik sayesinde idrar yolu enfeksiyonu için doğal bir tedavi yöntemi olan kızılcık suyunu etkili olabilmesi için düzenli olarak tüketmeniz gerekiyor.

idrar-yolu-enfeksiyonuna-ne-iyi-gelir--11526868.jpeg

Maydanoz

İdrar yolu enfeksiyonunu temizleyen etkili ürünlerden birisi maydanoz. Karışımı hazırlamak için bir demet maydanoz, bir miktar bal, limon ve 4 su bardağı suyu bir tencereye koyup kaynatın. Karışımı ılındıktan sonra günde bir su bardağı olacak biçimde tüketebilirsiniz.

Ananas

İçeriğinde bromelain isimli idrar yolu enfeksiyonuna iyi gelen bir enzim barındıran ananası düzenli olarak tükettiğinizde idrar yolu enfeksiyonuna neden olan bakterilerin kısa süre içinde yok olduğunu gözlemleyebilirsiniz. 

Yaban mersini

Severek tüketilen meyvelerden birisi olan yaban mersini bakteri önleyici özelliği ile idrar yolu enfeksiyonu tedavisinde kullanılan ürünler arasında yer alıyor. Sade olarak tüketebileceğiniz yaban mersinini dilerseniz yoğurt ile birlikte de tüketebilirsiniz.

Sıcak su torbası

İdrar yolu enfeksiyonunun neden olduğu şiddetli karın ağrılarına karşı sıcak su torbası kullanımı yapabilirsiniz.

idrar-yolu-enfeksiyonuna-ne-iyi-gelir--11526899.jpeg

Karbonat

İdrarın asit ve baz dengesini sağlayan karbonat idrar yolu enfeksiyonunun neden olduğu ağrılara da iyi gelen bir ürün. Uygulama için bir su bardağı için bir kaşık karbonat atın, bu karışımı günlük olarak tüketin. Yüksek tansiyon sorununuz varsa bu sorundan uzak durmanız tavsiye ediliyor.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X