‘İHA saldırıların arkasında ABD olabilir’

Suriye’deki muhaliflerin 6 Ocak gecesi Rus birliklerinin konuşlandığı Hmeymim üssüne 10, Tartus’taki donanma üssüne de 3 İHA’yla saldırı girişiminin yankıları sürüyor.

‘İHA saldırıların arkasında ABD olabilir’

Rusya televizyonu 1. kanalı haber bülteninde konuşan Savunma Bakanlığı yetkilileri amatör görüntü verilmiş İHA araçlarırının uzaktan kumanda edilmediğini, nereyi vuracaklarına dair koordinatların önceden girildiğini belirttiler. Drone havalandıktan sonra otomatik olarak hedefi bulmaya programlandığını ifade eden bir yetkili, “Bunu gerçekleştirmek için Rusya’nın Hmeymim üssündeki yapılanmanın son halinin koordinatlarının saldırganların elinde var olması gerekiyordu. Bu veriler serbest erişimde yok. İnternetten bulunamaz. Bunları sadece Suriye’deki duruma hakim gelişmiş teknolojiye sahip başka bir ülke biliyor. Nitekim İHA saldırısı başladığında bölge üzerinde ABD’ye ait profesyonel bir insansız gözlem aracı da uçuyordu. Amerika’ya ait bu insansız gözlem uçağı pekala hedef koordinasyonu görevini üstlenmiş olabilir”dedi.

UKRAYNA’DA ÜRETİLİYOR

Saldırının birkaç terörist işi olmadığının ikinci önemli kanıtı bombalarda kullanılan patlayıcının türü olduğunu ifade eden Rusya Savunma Bakanlığı’ndah bir başka yetkili,  Semtex-H patlayıcı maddesinin karmaşık kimyasal formülü olduğu için her parti patlayıcının hangi fabrikadan çıktığının izlerini taşıdığını savundu. Aynı yetkili, “Parmak izi gibi. Hmeymim saldırısında militanların kullandığı Semtex-H patlayıcı maddesi dünyada birkaç yerde ve Ukrayna’daki Şostkinskiy kimyasal maddeler fabrikasında üretiliyor. Kimyasal analiz daha bitmedi. Yakında alınan sonuçlara göre daha kesin konuşulabilir” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X