İhbar geldi, operasyon yapıldı! İstanbul’dan getirip Bursa’da satacaklardı…

İstanbul’dan Bursa’ya uyuşturucu getirileceğini öğrenen Bursa Polisi, zehir tacirlerini şehrin göbeğinde yakaladı. Operasyonda 2 kişi gözaltına alındı. Gemlik’te ise drone’ların kullanıldığı uyuşturucu operasyonu nefes kesti.

İhbar geldi, operasyon yapıldı! İstanbul’dan getirip Bursa’da satacaklardı…

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul’dan Bursa’ya yüklü miktarda uyuşturucu madde getirileceği istihbaratı aldı.

Ekipler söz konusu uyuşturucuyu şehre getirecek olan aracı takibe aldı.

Bursa’ya giriş yaptığı tespit edilen araç, Osmangazi ilçesine kadar takip edildi ve uygun zamanda operasyon yapılarak durduruldu. R.T.K. ve Ö.B. isimli 2 şahsın içerisinde olduğu araçta yapılan aramalarda 450 gram sentetik kannobinoid ile 1 adet ruhsatsız tabanca ve bu tabancaya ait fişekler ele geçirildi. Araçta bulunan şahıslar gözaltına alındı. 

uyusturucu-1.jpg

Narkotik ekipleri tarafından yapılan bir başka operasyonda da, zehir tacirliği yaptığı öğrenilen E.M. isimli şahıs yakalandı. İkametinde bir miktar sentetik kannobinoid ele geçirilen E.M. gözaltına alındı. 

Gemlik’te drone ile operasyon 

Gemlik İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekipleri Kumla Mahallesi’ne operasyon yaptı. Uzun zamandır takibe alınan apartman dairesinde sentetik uyuşturucu imalatı yapan “Doktor” lakaplı R.C. İle U.G. baskınla gözaltına alındı. Evde yapılan aramada 2 kilo 400 gram civarında bonzai ve selvi tabir edilen madde, 100 gram metanfetamin, uyuşturucu yapımında kullanılan çeşitli kimyevî madde, terazi, uyuşturucudan kazanıldığı tahmin edilen bir miktar para, 3 adet silah ve mermiler ele geçirildi. 

gemlik-1.jpg

Öğlen saatlerinde yapılan şok baskında poşetler içinde uyuşturucu bulunurken, gözaltına alınan şahıslar emniyete götürüldü. 

Maddelerin iki bin kişiyi zehirleyebilecek miktarda ve piyasa değerinin 200 bin TL’nin üzerinde olduğu tahmin ediliyor. 

İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından zehir tacirlerine göz açtırılmayacağı da dile getirildi. Operasyon drone ile saniye saniye izlendi. Operasyon öncesinde bölgede inceleme yapan drone ekibi, zehir tacirlerinin kaçmasına fırsat vermedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X