İki ilçeyi dolu vurdu

Yenişehir ve İznik’te önceki akşam etkili olan dolu ve yağmur yağışının, bölgede ekili alanlara büyük zarar verdiği belirtildi.

İki ilçeyi dolu vurdu

GÜRHAN ADANA-HAYRİ ŞEN

Yenişehir’de önceki akşam yağan yağmur ve dolu, ekili alanlarda etkili oldu. 4 mahallede toplam 6 bin dönüm ekili alan zarar gördü. Saat 18.30’da yoğun yağmur yağışının başladığını ve ardından dolu yağışının gerçekleştiğini belirten Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, ilçenin doğusundaki ekili alanların sular altında kaldığını söyledi.

Dolu tanelerinin tarlalardaki ekili ürünlerde kırılma ve parçalanmalara neden olduğunu anlatan Aktaş, ‘Yağış, Kurtuluş, Karabahadır, Gündoğan ve Avşar Mahallelerinde etkili oldu. Tarlalarda ekili olan çerezlik ayçiçeği, biber çeşitleri, taze fasulye, patetes, bezelye, şekerpancarı ve tohumluk mısırlar zarar gördü’ dedi.

TAHLİYE KANALLARI AÇILMALI…

Bazı çiftçilerin tarlalarında biriken yağmur sularını su motorları kullanarak tarlalarından uzaklaştırmaya çalıştığını ifade eden Aktaş, bu bölgelerde su tahliye kanallarının açılması gerektiğini vurguladı. Aktaş, DSİ 1. Bölge Müdürlüğü yetkililerine konuyu ilettiklerini, bugün bir heyetin gelerek bölgede incelemeler yapacağını kaydetti.

KİRAZ VE ERİKTE ZARAR…

İznik’te etkili olan dolu yağışının da, ovadaki kiraz ve eriklere zarar verdiği belirtildi. İznik’te önceki akşam saatlerinde yağan dolunun, ovada zarara yol açtığı bildirildi.

Geçtiğimiz günlerde yoğun yağış nedeniyle zarar gören kirazların ardından, bu kez de bölgede dolu yağışı etkili oldu. Ovada özellikle erikler büyük bir zarar görürken, yer yer de kiraz ağaçlarında zarar oluştuğu ifade edildi. 

İznik Ziraat Odası Başkanı Vahit Mutlu, ‘İftar saatlerinde yağan dolu ovada zarara yol açtı. Özellikle Dereköy ve Sarıağıl köylerinde hasar oldu. Diğer köylerdeki durumla ilgili olarak odamıza bağlı mühendisler tarafından araştırmalarımız devam ediyor.

Özellikle eriklerde hasar büyük. Karabodur kirazlarında ve zeytinlerdeki hasar konusunda araştırmalarımız devam ediyor’ diye konuştu.     

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X