İkinci el araç satanlara mesleki yeterlilik sınavı

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası’nın (İTSO), çalışanlarda meslekî yeterlilik belgesi mecburiyeti aranan ikinci el motorlu kara taşıtlarının ticaretiyle ilgili eğitim programı tamamlandı.

İkinci el araç satanlara mesleki yeterlilik sınavı

Oda üyesi firmalarda çalışan 41 kişi için, iki günlük eğitimin ardından teorik ve uygulamalı sınav gerçekleştirildi.

İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelik dahilinde meslekî yeterlilik belgesi için ikinci el motorlu kara taşıtları ticareti yapan üyelerden talep toplayan İTSO, TOBB bünyesinde faaliyet gösteren MEYBEM ve İnegöl Halk Eğitim Merkezi ile eğitim ve sınav konusunda işbirliği protokolü imzalamıştı.

Düzenlenen eğitim programına katılan 41 İTSO üyesi firmanın temsilcisi ya da çalışanına, 5-6 ve 7-8 Kasım tarihlerinde Halk Eğitim Merkezi’nde uzmanlarca 2 grup halinde eğitim verildi. Adaylar için, 9-10-11 Kasım tarihlerinde önce teorik, daha sonra uygulamalı sınav gerçekleştirildi. Sınavlarda başarılı olanlara belgeleri daha sonra düzenlenecek törenle verilecek. 

BELGESİ OLMAYAN ÇALIŞAMAYACAK…

İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ, oda olarak üyelere bu konuda destek verdiklerini söyledi. Ayrıca, meslekî yeterlilik belgesi şartı aranan tehlikeli ya da çok tehlikeli olarak nitelendirilen meslek sayısının da 81’den 117’ye çıkartıldığına işaret eden Uğurdağ, söz konusu mesleklerde belgesi olmayanların çalışamayacaklarını hatırlattı. İş sağlığı ve güvenliği açısından belge mecburiyeti aranmasını doğru bulduklarını ve desteklediklerini kaydeden Uğurdağ, “Eğitimli ve yeterlilik belgesi bulunanların çalışması, iş verimliliği açısından da önem taşıyor” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X