‘İkinci El’de Birinci Tercih Egin Otomotiv

Taşıt kredileri ve tüketici kredilerinde faizlerin düşürülmesi ikinci el otomobil piyasasını da canlandırdı.

‘İkinci El’de Birinci Tercih Egin Otomotiv

Yaz boyunca kazandıran ikinci el pazarının deneyimli şirketlerinden biri olan Egin Otomotiv, internet üzerinden gerçekleştirilen “ilan” tabanlı satışlarıyla göz dolduruyor. 10 yıldır Otokoop (Yeni Otomobilciler Sitesi) esnafı olan Müjdat Egin, az kilometreli, hasarsız, gözde markalı araçların hızla satıldığını belirtiyor ve aracını yenilemek isteyen tüketiciler için önemli bilgiler veriyor.

Sayın Müjdat Egin, otomotiv sektöründeki deneyimlerinize dayanarak, ikinci el piyasasının sonbahardaki durumu değerlendiri misiniz?

Galerimizde bulunan araçlar aslında piyasanın durumunu yansıtıyor. Eskiden tüketiciler belirli bir bütçe ile bize gelerek araç almak istiyorlardı. Örneğin; 30 bin ya da 50 bin TL bütçe ile herhangi bir araç aranırdı. Ancak artık tüketici davranışları değişti. Net biçimde, marka-model-renk belirleyerek bize başvuruyorlar. Bu tutum, bizim açımızdan oldukça iyi bir tutum. İşlerimizin kolaylaşması bir yana, tüketicinin taleplerine daha hızlı cevap verebiliyoruz. Şu anda insanların baktığı en düşük bütçeli otomobiller 70 bin liradır.

mujdategin22.jpg

Sizde takas işlemleri de oluyor mu?

Otomobilin kriterlerine bağlı olarak biz de takas işlemleri yapıyoruz. Örneğin aracının modelini yükseltmek isteyen bir müşteriyi ağırladığımızda, elindeki aracın yaşı, kilometresi, hasar kaydı, boya-değişen durumuna göre takasta değerlendirebiliyoruz. Ama, aracın büyük kazası varsa, kilometresi ile oynanmışsa, pert kaydı ya da ağır hasar kaydı varsa almıyoruz. Araç takasa geldiği zaman kendimiz de ekspertiz yapıyoruz ya da profesyonel ekspertiz raporu alarak o aracın dosyasına ekliyoruz.

 

Bu işte tüketicilerin dikkat etmesi gereken hususlar nelerdir?

Tüketiciler buraya gelerek hemen istedikleri aracı alabilirler. Biz buraya müşteri geldiği zaman, satın almak istedikleri araçla ilgili boyalı bölgeleri, değişen parçalarını ya da motoru ile ilgili durumu açıkça anlatıyoruz. Bu konuda tüketicilerin aracı bizim nezaretimizde götürüp istedikleri eksperde kontrol ettriebilme hakkı vardır. İşin aslı dürüstlüktür. Bizler dürüstçe ticaret yaptığımız için 10 yıldır Otokoop’ta iş yapabiliyoruz. Bu konuda en önemli husus tüketicilerin memnun kalmasıdır. Belirli bir süre sonra ikinci el araç almak isteyenler referans ile bize geliyorlar. Yani memnun kalan müşteriler yeni müşterileri bize yönlendiriyor. Tavsiyemiz, bizim gibi bilindik işyerlerinden alışveriş yapmalarıdır.

egin2.jpg

Online ikinci el araç sitelerinde yer alan “EGİN OTOMOTİV” sayfalarında, “Kurumsal Müşteri” logosu bulunuyor. Bu logo ne anlama geliyor?

Biz online ikinci el araç sitelerinde 10 yıldır araç satıyoruz. Satın aldığımız ya da bize takastan gelen otomobillerin fotoğraflarını bu sitelere yüklüyoruz. İletişim numaralarımızı yazarak, tüketicilerin bize ulaşabilecekleri kanalları açıyoruz. Bu sayfada aracın üzerinde bulunan hasar ya da boyaları tek tek anlatıyoruz. En mühim konu ise, bu sayfada yazarak belirttiğiniz her detayın “doğru” olmasıdır. Şehir dışından gelen çok müşterimiz var. Türkiye’nin herhangi bir yerinden sitedeki sayfamızı ziyaret ederek aracımızı beğenen müşterilerimiz bizi arıyorlar. Eğer anlaşırsak Bursa’ya gelerek araçlarını alıp evlerine dönüyorlar.

 

Sayın Müjdat Egin, EGİN OTOMOTİV’in geleceği ile ilgili ne gibi planlar yapıyorsunuz? 
Bursa’nın gelişen bölgelerinden biri olan Nilüfer ilçesine taşınmayı düşünüyoruz. Müşterilerimizi daha geniş, daha ferah, daha şık dekorlu ve konforlu bir ofiste ağırlamak istiyoruz. Babamız Mehmet Ali Egin’in bilgisi ve görgüsü sayesinde bugünlere getirdiğimiz işlerimizi daha ileri taşıyarak, Bursamıza ve Türkiyemize daha yararlı olacak çalışmalar gerçekleştirmek istiyoruz.

egin3.jpg

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X