İlacı çare değil sorun haline getiren hatalar

İlaç, hastalıkların iyileştirilmesi veya önlenmesinde canlılara yardımcı olan doğal ya da kimyasal bileşenlerin genel adı. İlacın amacına ulaşması için mutlaka uyulması gereken birinci kural bir uzmanın tavsiyesi ile kullanılıyor olması. Aksi taktirde ila

İlacı çare değil sorun haline getiren hatalar

Doç. Dr. Mehmet Usta bugün Olay Gazetesi’nde yer alan yazısında ilaç kullanırken yaptığımız büyük yanlışlara dikkat çekiyor.

İlaç kullanımında 12 temel hata

 

Zorunlu olunduğunda ilaç kullanılmalı. Doktorunuzdan habersiz veya reçetelenmemiş ilaçlardan ise sakınılmalıdır. Mümkün olduğunca hastalık ve şikâyetleriniz için doktor tavsiyesini ve önerilerini dinlemeli ve dikkate almalısınız. Kişinin doğuştan bir sorunu yoksa sonradan gelişen rahatsızlıkların bir nedeni vardır. Öncelikle bu nedeni ortadan kaldırın ve bu neden için gerekli durumda doktordan destek alın. Örneğin, dünyada yaygın görülen iki hastalıktan biri hipertansiyon diğeri diyabettir. Bu hastalıktan bir ve ikisinden muzdarip olan hasta öncelikle diyetine, kilosuna, sporuna(tempolu yürüyüş 30 dakika.-1 saat günlük en az) dikkat ederse ya ilaç kullanmadan hastalığı düzene girer ya da üç-dört ilaç kullanacağına bir-iki ilaç kullanır.   

  

Hatalarımızdan ilki; belki de en önemlisi kendimize, kilomuza, diyetimize ve sporumuza önem vermeden ilaç kullanmaktır.

 

İkinci hata: …

►Yazının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X