İlan için video hazırladı, değerinin 100 katına alıcı buldu

Los Angeles’ta yaşayan bir adam, nişanlısının 21 yaşındaki arabası için bir internet sitesine koyduğu ilana 1 dakikalık kısa bir video hazırladı ve araç değerinin 100 katına kadar ulaşan teklifler aldı.

İlan için video hazırladı, değerinin 100 katına alıcı buldu

21 yaşındaki bir araba, markası ne olursa olsun çok fazla para etmez. İstediğiniz an satmak da pek kolay değildir. Fakat yaratıcı bir insansanız bu durumu avantaja bile çevirebilirsiniz.

VİDEO HAZIRLADI

Los Angeles’ta yaşayan bir yönetmen nişanlısına ait 1996 model Honda’yı satmak için zekice bir yol buldu. Arabasını satmak için herkes fotoğraflar koyarken o bir video hazırladı. Videonun viral haline gelmesiyle arabaya olan ilgi de bir anda patladı.

TEKLİF 150 BİN DOLARA KADAR ÇIKTI

eBay isimli online açık artırma sitesinde yayınlanan ilana gelen teklifler öyle bir boyuta ulaştı ki kısa süre sonra 150 bin dolara kadar ulaştı. Oysa aracın gerçek değeri 1.500 dolar civarındaydı.

SİTE İLANI KALDIRDI

4 milyon izlenme sayısına ulaşan 1 dakikalık video sayesinde aracın değerinin 100 katına kadar ulaşmasını sağlayan Max Lanman, eBay’in azizliğine uğradı. Site ilanı alışılmadık teklif verme faaliyeti tespit ettiği için yayından kaldırdı. İlanın arkasındaki hikayeden habersiz olduğu için eBay’in dolandırıcılık birimi, 1996 model bir Honda’ya 150 bin dolar verilmesini inandırıcı bulmadı ve açık artırmayı iptal etti.

GERİ YÜKLEDİLER AMA…

Daha sonra yapılan itirazı değerlendiren ve bunun tamamen bir reklam başarısı olduğunu göre site ilanı tekrar yayına aldı ancak ilk açık artırmayı geri yükleyemeyeceğini söyledi. Böylece araca gelen ilk teklifler kayboldu ancak çift yine de 5 bin 600 dolarlık bir teklif almayı başardı.

227 bin kilometredeki araç için bugün itibariyle teklifler gelmeye devam ediyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X