İlçe tarihinde bir ilk

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde milletvekili sayısı 600’e yükselince Bursa’nın milletvekili sayısı da 20 oldu. Bu 20 milletvekilinden ikisi siyaset yolculuğuna küçük bir ilçeden çıkarak başladı.

İlçe tarihinde bir ilk

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz bu ilçenin tarihinde ilk defa aynı seçimde iki milletvekili çıkardığını belirtiyor. Yılmaz bugünkü köşesinde ayrıca İYİ Parti’den seçilen Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu ile yaptığı görüşmeyi aktarıyor.

Gürsu’da mutluluk: Tarihinde ilk kez 2 partiden 2 milletvekili çıkardı

Tarihteki adının Susığırlık olduğu biliniyor. Bir kadın öğretmenin önerisiyle 1931 yılında Gürsu adını aldı ve bucak oldu. 1991 yılındaysa Bursa’nın Büyükşehir olması nedeniyle merkezin idari yapılanması düzenlenirken ilçe oldu.

Bursa Ovası’nın en önemli yerleşimlerinden olan, dünyaca ünlü armut türlerinin yetiştirildiği Gürsu ilk kez 2015 yılında Orhan Sarıbal’ın CHP Bursa Milletvekili seçilmesiyle milletvekili çıkardı.

Dahası…

Sarıbal son 2 kurultayda CHP Parti Meclisi’ne seçilerek ilçeden çıkan ilk parti üst yöneticisi oldu.

Pazar günü…

Sarıbal’ın yanı sıra Atilla Ödünç’ün de AK Parti’den milletvekili seçilmesiyle Gürsu tarihinde ilk kez 2 milletvekili çıkardı.

AK Parti’nin İl Gençlik Kolları’ndan yetişip Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi olmasının yanında Büyükşehir İmar Komisyonu Başkanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanvekilliği yapan Ödünç, seçim kampanyası süresince her yere ulaştı, hatta renkli fotoğraflara konu oldu.

İşte…

İlk kez iki milletvekili çıkaran Gürsulular bu nedenle siyaseten büyük mutluluk yaşadı.

Ahmet Emin Yılmaz’ın köşesindeki yazıların tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X