İlişkilerdeki en önemli sorun ve çözümü

Sağlıksız bir ilişkiye götüren kontrol etme isteğinin üstesinden nasıl gelinebilir?

İlişkilerdeki en önemli sorun ve çözümü

“Başta her şey çok güzeldi ama sonra beni sürekli değiştirmek ve kontrol etmek istedi” Bu cümleyi bir yerlerden tanıdığınıza eminiz.

Çünkü günümüz ilişkilerinin en önemli problemi karşındakini kontrol etme isteği. Sağlıksız bir ilişkiye götüren kontrol etme isteğinin üstesinden nasıl gelinebilir? İşte cevabı.

15295362930.91810600.jpg

İlişkiye hakim olmayın

Bir eş, ötekini komuta etmek ve kontrol etmeye başlarsa, bu ilişki sağlıksız olmaya başlar. İlişkileri zehirleyen bu tür davranışlar, çiftlerin birlik ve beraberliği bir türlü sağlayamamasına neden olur. Böyle bir ilişkide huzur bulamaz, adeta diken üstünde yürürsünüz. Denetim davranışı, güvensizlik ve kaygıdan kaynaklanır. Kendinizi veya eşinizin bu şekilde davrandığını görürseniz, bunun hakkında konuşmak ve sorunun altında yatan nedeni araştırmanız gerekir.

Ne yapılmalı?

Partnerinize bir şey yapmayı ya da işleri belirli bir şekilde yapmasını söylemekten ziyade, durumla ilgili konuşmayı tercih edin. Karşılıklı bir anlaşma sağlanamazsa alternatiflere de açık olun. Komuta edilen kişi sizseniz, partnerinizin size sürekli ne yapmanız gerektiğini söylemesinden duyduğunuz rahatsızlığı dile getirin. Çünkü bir çift olsanız bile, sınırlara sahip olmanız ve birbirinizin sınırlarına saygı duymanız önemlidir.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X