İlk buluşmada yapılmaması gereken altı hareket

Çöpçatanlık uygulamaları çağında ilk buluşmalar biraz zorlu olabilir.

İlk buluşmada yapılmaması gereken altı hareket

 ‘Hayatınızın aşkı’nı bulma umuduyla bir restorana gidip daha bir yudum su içmeden oradan kaçmak isteyebilirsiniz. Karşınızdaki insanı yeni tanıdığınızı, iyi giden bir sohbeti küçücük bir hata ile bozma ihtimalini de unutmayın…

İşte ilk buluşmada yapılmaması gereken altı hareket…

1. HEMEN KAÇMAYIN

Sohbet bir yere gitmiyor… Ve hatta gitmeyeceği de belli. Bir bahane uydurup oradan hemen kaçmak çok cazip görünüyor olabilir. Fakat ilişki psikoloğu Madeleine Mason Roantree, böyle bir tavrın sadece kötü niyetli değil, aynı zamanda ‘korkaklık ve acınası’ olduğunu vurguluyor. Bu buluşmanın bir yere varmayacağını düşünüyorsanız, en azından sonuna kadar kalma nezaketini ve cesaretini gösterin.

2- KAŞ YAPARKEN GÖZ ÇIKARMAYIN

Buluştuğunuz kişiyi etkilemek amacıyla iltifat ediyormuş gibi yaparken eleştirerek puan toplamaya çalışmayın. Bu tür ‘psikolojik oyunlar’ın uzun vadede geri tepeceği açık. 

3- GELECEK HAKKINDA KONUŞMAYIN

Evet, ilk görüşte aşk diye bir şey var ve kendinizi daha ilk buluşmada aylar sonra birlikte tatile çıkarken, hatta çocuklarınıza isim seçerken bulabilirsiniz. Fakat ilk buluşmada bu kadar uzun vadeli planları yüksek sesle dile getirmezseniz iyi edersiniz… Gelecek hakkında konuşurken daha kısa vadeli planlara odaklanmanız daha faydalı olacaktır.

4- CV SORGULAMASI YAPMAYIN

İlk buluşmada karşınızdaki kişi hakkında bilmediğiniz her şeyi öğrenmek istemeniz normal. Fakat sanki bir mülakattaymış gibi “Kendini 10 yıl sonra nerede görüyorsun?”, “Benimle ilgili neleri çekici buluyorsun?” gibi sorular sormayın. İlk buluşmaların, doğal bir diyalog içinde geçmesi önemlidir.
 

5- YANINIZDA BİR ARKADAŞINIZI GÖTÜRMEYİN

Aslında mesele çok açık ama birçokları hâlâ ilk buluşmaya ‘destek’ için bir arkadaşları ile gitmeye kalkışabiliyor. Ancak karşınızdaki insanı ilk saniyede kendinizden uzaklaştırmak istemiyorsanız bunu yapmayın.

6- SİZİ ‘KOLLAMASINI’ TALEP ETMEYİN

Diyelim siz bir fotoğrafçısınız, karşınızdaki kişinin başarılı bir fotoğraf stüdyosu ile iyi iş ilişkileri var. İlk buluşma iyi gitse de gitmese de, bu durumu lehinize kullanmaya çalışmayın. Karşınızdaki kişinin iş ilişkilerinden faydalanmaya kalkışmayın

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X