İlkokul öğrencilerine akıl oyunları sınıfı

Orhaneli Gümüşpınar Mahallesi’nde bulunan Şehit Jandarma Er Ayvaz Gür İlkokulu’na Bursa Ted Koleji tarafından Akıl Oyunları Sınıfı ve Destek Eğitim Odası yapıldı.

İlkokul öğrencilerine akıl oyunları sınıfı

OSMAN SAK

Zemin kaplaması yapılan sınıfta öğrenciler için oturma grupları yerleştirilerek, 20 çeşit akıl oyunları seti raflara dizildi. Ayrıca sınıf çok sayıda kitap, kırtasiye malzemeleri ile donatıldı. Okul Müdürü Abdurrahman Balcı, “Okullumuz taşımalı sistem olduğundan, öğrenciler servis saatleri beklerken zaman geçirecek yer arıyorlardı. Okul öğretmenlerimizle beraber bir odamızı planlayarak öğrencilerin çeşitli zekâ oyunları oynayarak zihin gelişimine katkı sağlaması amacıyla böyle bir çalışma yaptık” dedi.

Okul Aile Birliği Başkanı Esra Seymen de, “Öğrencilerimizin keyifle kullandıkları, boş zamanlarını verimli hale getirdikleri bir mekân olarak kullanılabilecek. Akıl oyunları öğrencilerimiz, akıl yürütme, problem çözme ve iletişim yeteneklerini geliştirmenin yanı sıra eleştirel düşünme, yaratıcı düşünme, araştırma ve girişimcilik yönlerini de geliştirmiş oluyorlar. Akıl yürütme, sistemli problem çözme becerisi ile birlikte öğrencilerin ömür boyu kullanacakları en önemli zihinsel beceriler olacaktır” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X