İmalatçı işletmelere, sanayi sicil belgesi uyarısı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, faaliyete başladıktan sonra iki ay içeresinde sanayi sicil kaydı yaptırmayan firmalara para cezası uygulanacağı uyarısında bulundu.

İmalatçı işletmelere, sanayi sicil belgesi uyarısı

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Başkan Burkay, Sanayi Sicil Kanunu’na 2 Ağustos 2013 tarihinde eklenen geçici maddenin Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini hatırlattı. Sanayi sicil belgesi almayan işletmelerin 31 Aralık 2014 tarihine kadar belgelerini almaları halinde idari para cezası uygulanmayacağını belirten İbrahim Burkay, “Sanayi Sicil Kanunu gereği imalat yapan her sanayi işletmesi, üretime başladıktan sonra 2 ay içerisinde yasa gereği sanayi sicil belgesi almak zorundadır. Bu süre zarfında sanayi sicil belgesi almayan işletmelere idari para cezası uygulanmaktadır” dedi.

Başkan Burkay, 25 Ekim 2014 tarihinde yayınlanan tebliğ uyarınca mikro işletme vasıflarını taşıyan sanayi işletmeleri için kapasite raporu aranmaksızın firma beyanı esas alınarak belge düzenleneceğini de sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X