IMEI numaralı cihazlara BTK onayı gerekecek

Mobil cihazlara ait uluslararası elektronik kimlik bilgisini gösteren numaraya (IMEI) haiz eşyanın ihracatı ve serbest dolaşıma girişi öncesinde, uygunluk kontrolü için Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na (BTK) başvuru yapılacak.

IMEI numaralı cihazlara BTK onayı gerekecek

Ticaret Bakanlığının ‘Elektronik Kimlik Bilgisini Haiz Eşyanın İhracatı Hakkında Tebliği’ ile ‘Elektronik Kimlik Bilgisini Haiz Eşyanın İthalatı Hakkında Tebliği’ Resmi Gazete’de yayımlandı. Tebliğlerle elektronik kimlik bilgisini taşıyan eşyanın ihracatı ve ithalatında BTK tarafından elektronik ortamda gerçekleştirilecek kontrole ilişkin usul ve esaslar düzenlendi. Buna göre, mobil cihazlara ait uluslararası IMEI numarasını taşıyan eşyanın ihracatı ve serbest dolaşıma girişi öncesinde, bu numaranın uygunluk kontrolü için Tek Pencere Sistemi üzerinden beyan sahibi tarafından BTK’ye başvurulacak.

BTK tarafından elektronik ortamda gerçekleştirilecek kontrolün olumlu sonuçlanması halinde, uygunluk yazısı verilecek. Beyan edilen eşyaya ait IMEI numarası Gümrük Beyan Sistemi’ne girilecek. Beyannamenin tescilinde uygunluk yazısı gümrük idaresince aranacak. Söz konusu tebliğler 20 gün sonra yürürlüğe girecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X