İMO’dan depreme duyarlılık sergisi

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin 20. yıl dönümünü anmak ve toplumun depreme karşı duyarlılığını arttırmak için Bursaray’ın Şehreküstü İstasyonu’nda “Depreme Duyarlılık Sergisi” açtı.

İMO’dan depreme duyarlılık sergisi

Genç inşaat mühendislerinin, vatandaşların sorularını da yanıtladığı serginin açılışını Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte gerçekleştiren İMO Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak,depreme hazırlık konusunda henüz somut hiç bir adım atılmadığını bildirdi.

“20 YILDIR SÖYLEMLERİMİZ AYNI”

Hala depreme karşı dayanıksız yapıların olduğunu vurgulayan Albayrak, “Biz depreme hazırlanmadan hazırlanmaya çalışıyoruz. Konuşuyoruz fakat somut bir adım henüz atamadık. Bursa’daki yapı stoğunun yüzde 60’ı hala kaçak olarak duruyor. Bunlarla ilgili henüz deprem güvenliği açısından bir arpa boyu yol almış değiliz. İmar Barışı çıktı. İstediğimiz bir çalışma değildi. Kaçak olan binalar yasal statü kazandı. Biz mühendis olarak bu tür yapıların aftan önce deprem güvenliğinin sağlanmış olması gerektiğini vurguluyoruz. Oda arşivlerimize baktığımızda her 17 Ağustos’un arifesinde yani 20 yıldır aynı söylemlerle yetkililerimizi uyarıyoruz. ‘Depreme hazır değiliz, mutlaka depreme hazır hale gelmemiz gerekiyor.’ Yarın bir deprem yaşadığımızda altından çok zor kalkacağız” diye konuştu.

Başkan Albayrak, inşaat mühendislerini vatandaşlarla buluşturan ‘Depreme Duyarlılık Sergisi’nin 3 gün boyunca gezilebileceğini sözlerine ekledi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X