Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

İnegöl için güzel haber: Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi hastaneye dönüştü

Daha… Uzun ve maceralı inşaat sürecinin ardından 2016 yılında Bursa’daki en modern ağız ve diş sağlı merkezi olarak hizmete açıldığı gün, dönemin AK Parti Bursa Milletvekili olan Hüseyin Şahin hedefi açıklamıştı:

“Yenişehir’e de hizmet veren ve bölge olarak çalışan İnegöl Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi hastaneye dönüşmeli.”

Hedefi koymakla kalmadı…

Şahin her fırsatta konuyu Ankara gündemine taşıdı ve İnegöl Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi için her türlü çalışmayı yaptı, girişimlerini ısrarla sürdürdü.

Öyle ki…

1.-yazi-icin-saglik-eski-bakani-ahmet-demircan-ve-huseyin-sahin-.jpgSon dönemin Sağlık Bakanı olan Ahmet Demircan sürdürülen çalışmaları anımsatıp “Programa aldık, yakında hastane kararını açıklıyoruz” dedi.

Ne var ki…

Bürokratik süreç ağır işleyince, kararın yürürlüğe girmesi Ahmet Demircan’ın bakanlık, Hüseyin Şahin’in de milletvekilliği dönemine yetişmedi.

İşte…

Beklenen o karar yeni döneme kısmet oldu ve 51 üniteli İnegöl Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi kararı 20 Temmuz 2018 tarihi itibariyle geçerli olmak üzere resmen tebliğ edildi.

Böylece…

Kararı 2008’de alınan, açılışı 2016’da yapılan sağlık tesisiyle, günden güne büyüyen İnegöl, yataklı tedavi de verip her türlü ağız ve diş sağlığı operasyonlarının yapılabileceği çok önemli bir hastane daha kazandı.

 

Türkiye’nin 3. büyük Diş Hastanesi İnegöl’de

 

2.-yazi-icin-inegol-agiz-ve-dis-sagligi-hastanesi.pngEldeki rakamlara göre… Halen 40 diş hekiminin görev yaptığı İnegöl Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi 65 diş hekimi ve 60 yatak kapasitesiyle alanında Türkiye’nin üçüncü hastanesi özelliği taşıyor.

Aynı zamanda…

Bebek Dostu Hastane kategorisinde Türkiye’nin 2. hastanesi olan tesiste bundan sonra uzman doktorların yanı sıra çene cerrahisi uzmanı, pedodonti, ortodonti, endodonti uzmanlarıyla ameliyatlar için anestezi uzmanı da olacak.

Hastanenin Yenişehir’de de polikliniği bulunuyor.

 

Boşalan köylere üretime heyecanı: Dağın yeni gözdesi kaz ve mantar

 

Araziler geniş… Fakat verimli toprakları çok fazla değil. O nedenle köyden kente göçü en şiddetli haliyle yaşayan dağ yöresinde geçmişi yüzyıllara dayanan köyler boşaldı.

Gerçi…

Bazı bölgeler kiraz, çilek, ceviz üretimiyle ekonomi çarkına katıldı, ama şurası bir gerçek ki, genç nüfus kente göç ettiği için dağ yöresi köylerinde yaşlı nüfus kaldı. Onlar da üretemedikleri için yaşamlarını kentten gelen destekle sürdürüyorlar.

İşte…

Giderek nüfusu azalan ve yaşlılık oranı artan dağ yöresini ürerimde cazibe bölgesi yapacak ve ekonomiye katacak projeler hazırlanıyor. Bu amaçla çalışan kurumların başında da, kısa adıyla TKDK olarak bilinen Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu geliyor.

Geçenlerde…

3.-yazi-icin-tkdk-il-koordinatoru-omer-berksun-ve-iletisim-uzmani-aylin-emirdag.jpgİletişim Uamanı Aylin Emirdağ ile birlikte sohbet ettiğimiz TKDK İl Koordinatörü Ömer Berksun’u heyecanlı gördük.

“Dağ yöresinde katma değeri yüksek ürünlerin çeşitliliğini arttıracak yeni projelere destek veriyoruz” diyen Berksun 2 yeni proje açıkladı:

Bir…

“Bursa’nın ilk kaz çiftliği Harmancık’ta kuruluyor. 3 bin kapasiteli çiftlikte kaz yetiştirilecek.”

Şu bilgiyi verdi:

“Kaz etinin çok özel bir değeri var ve bölgemizde de giderek kaz etine olan ilgi artıyor. Yanı sıra kaz ciğeri ve kaz tüyü çok değerli.”

Şunu da ekledi:

“Daha tam organizasyon kurulmamasına karşın otellerden kaz eti ve ciğeri talebi var. Kaz tüyü de tekstilden ev tekstiline ekonomi adına çok önemli.”

İki…

“Bölgemizde mantar üretimi giderek yaygınlaşıyor. Özellikle de istiridye mantarı çok ilgi görüyor. Gemlik’teki başarının ardından Orhaneli’nde de istiridye mantarı üretecek projeye TKDK olarak destek verdik.”

Şunu da aktardı:

“Orhaneli’nde kadın girişimciye ait istiridye mantarı projesi Bursa’nın en büyük üretim tesisi olacak ve pek çok ile istiridye mantarı gönderilecek.”

 

Orhaneli’nde manda sütü işleme tesisi

 

Geçmişte, dağ yöresi dahil Bursa’nın bir çok bölgesinde manda yetişirdi. Bu bölgeler azalırken, dağ yöresinde neredeyse manda kalmadı.

Buna karşın…

Son yıllarda manda sütü ürünlerine ilgi arttı.

Bu değişimi göz önüne alan TKDK da yeni projeler kapsamında Orhaneli’nde manda sütü işleyip süt, ayran, kaymak, yoğurt, peynir, tereyağ üretecek tesise destek verdi.

TKDK İl Koordinatörü Ömer Berksun, köylerde azalan büyükbaş ve küçükbaş hayvan sayısını arttıracak projeleri önemsediklerini söyledi.

 

Yapılırken çok tartışıldı, ama Kocayayla Göleti Keles’e hayat verecek

 

5.-yazi-icin-hakan-cavusoglu-keles-kocayayla-goleti-inceleme.jpgSulu tarımı olmayan dağ yöresinde eksikliği hissedilen sulama sorunlarını çözecek projeler arasında Keles’e hayat verecek Kocayayla Göleti de var.

Fakat…

Yapımı sırasında çok ağaç kesildiği için gölet büyük tartışmalara neden oldu. O tartışmalara da daha çok kent merkezindeki çevreciler ve siyasiler öncülük ederken, Keles’te yaşayanlar güçlü tepki vermedi.

Hatta…

Kocayayla’nın görkemli çam ağaçlarının kesilmesine üzüldüklerini söylemekle birlikte “Başka da çare yok, Keles’e gerekli” yaklaşımı sergilendi.

İşte…

Çam ağaçların kesilmesi tartışmalarıyla gündeme gelen Kocayayla Göleti tamamlandı ve sulama için gün sayma aşamasına gelindi.

Göleti…

Başbakan eski Yardımcısı olan AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu ziyaret edip ilgililerden bilgi aldı.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X