İnegöl İhtisas OSB büyüyor

2011 yılında iki fabrikanın üretime başladığı İnegöl Mobilya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde (2. OSB) şuanda 48 fabrikanın faaliyet gösterdiğini belirten Kaymakam Ali Akça, 2018 yılı sonunda toplam fabrika sayısının 85 olmasını beklediklerini söyledi.

İnegöl İhtisas OSB büyüyor

ABDULLAH TANIŞ

İnegöl Mobilya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Kaymakam Ali Akça, İkinci OSB’nin Türkiye’nin diğer OSB’lerine göre hızlı bir ivmeyle büyüdüğünü söyledi. 2009 yılında inşaat çalışmalarına başlayan 2 fabrikanın 2011 yılında 2. OSB’de üretime geçtiğini belirten Akça, “Birinci etabı 4 bin 100 dönüm, ikinci etabı da 2 bin 650 dönüm olmak üzere toplam 6 bin 750 dönüm arazi üzerinde planlanan bir OSB. Şuanda 48 fabrika faaliyette ve 3 bin 500’ün üzerinde çalışan var. Aynı zamanda inşaat çalışmaları süren 39 fabrika var. 2018 yılının sonunda üretim yapacak olan toplam fabrika sayısının 85 civarında olmasını bekliyoruz. Çalışan sayısı ise 2018 yılında bitecek fabrikalarla birlikte 7 bin civarına yükselecek” dedi.

Birinci etapta 120 parselin tahsisinin yapıldığını ifade eden Kaymakam Ali Akça, “Şuanda tahsis bekleyen arsa yok. İkinci etapla ilgili çalışmalar sürüyor. OSB’nin gelişimine yönelik kronolojik olarak baktığımızda, 2. OSB gerçekten Türkiye’nin diğer OSB’lerine göre hızlı bir ivmeyle büyüdüğünü değerlendirebiliriz” diye konuştu. 

40 MİLYON LİRALIK YATIRIM…

2. OSB Yönetim Kurulu olarak 4 yılda 40 milyon lira civarında yatırım yapacaklarını belirten Ali Akça, “Altyapı çalışmaları ile yollar asfaltlanacak. Sosyal altyapı alanları düzenlenecek. Arıtma tesisi yapılacak. OSB Jandarma Teşkilatı ile İtfaiye Teşkilatı kurulacak. Protokol yapıldı. Binaların projeleri tamamlanmak üzere, ihaleye çıkacağız. 2018 yılı sonunda hizmete başlayacaklar” değerlendirmesinde bulundu.

2. OSB’ye kamera sistemi de kurulacağını ifade eden Kaymakam Ali Akça, “Akıllı yazılım güvenlik birimlerine anlık uyarı verecek. Yol aydınlatmaları ve kaldırımların tamamlanması çalışmaları yapılacak. Sosyal donatı alanları yapılacak. Petrol istasyonu yapılacak. Bunun yanında cami projemiz var. İnegöl Gümrük Müdürlüğü 2. OSB’ye geliyor. Gümrük Müdürlüğü’ne TIR parkı da yapılacak. 2019 yılında OSB’de hizmete başlaması bekleniyor” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X