‘İnegöl marka şehir’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, ‘İnegöl il olmayı çoktan hak etmiş durumda. Niye 82 plaka olmasın?’ dedi. 

‘İnegöl marka şehir’

ABDULLAH TANIŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, partisinin İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘İl Olmak İstiyoruz’ konulu programda yaptığı konuştu. Karabıyık, İnegöl’ün il olmayı hak ettiğini söyledi.

İnegöl’ün kendisini ispatladığını ifade eden Karabıyık, ‘İnegöl başarılı, sanayide ön planda, marka şehir olan bir yer. Yeni yapılan illerden bu kriterlerin çok daha altında kalan iller var. Ama İnegöl nüfusuyla, sanayisiyle ve en önemlisi bir ekonomist olarak önem verdiğim, milli gelire yarattığı katma değerle, bunu kat kat hak eden bir yer. Ben İnegöl’e marka şehir demek isterim, marka ilçe değil. Bazı illerimizin bir tane bile markası yokken, İnegöl’ün mobilyası marka, köftesi marka, bir sürü marka olan çok üstün özellikleri var’ dedi.

Lale Karabıyık, “Sadece sporda veya belli alanlarda değil, bütçeden her alanda daha farklı, büyük bir payın ayrılması gerekiyor. Bu payın ayrılması da ancak il olduğu zaman gerçekleşir. Bu kadar katma değere karşın, milli gelirde oluşturduğu iyileşmeye karşın, ihracat fazlası vererek cari açığı küçültmeye fayda vererek, İnegöl bütçeden bunun karşılığı olan haklarını alamıyor. Burası il olsa istihdam artırıcı bazı çalışmalar olur, kadrolar artar. Güvenlik kadrolarından tüm memur alanlarında istihdam artırılmış olur. Biz İnegölümüze bir üniversite istemez miyiz? Bunun için bile İnegöl’ün il olmaya ihtiyacı var. Bu il Türkiye çapında biliniyor, neden il olmasın” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X