İnegöl sanayisine ramazan ayarı

İnegöl’de mobilya sektöründe faaliyet gösteren birçok firma, yaşanabilecek iş kazalarının önüne geçebilmek için mesai saatlerini ramazana uygun şekilde değiştiriyor.

İnegöl sanayisine ramazan ayarı

ABDULLAH TANIŞ

 Bazı fabrikalar işçilerin sıcak hava ve oruçtan etkilenmemesi için mesai saatlerini iftar ile sahur arasına alırken, bazıları da mesai saatlerini uygun şekilde değiştirdi. İnegöl Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, ‘’İşimiz kolay bir iş değil. Mobilya üretmek yalnızca mağazalarda görüldüğü gibi değildir.

Üretim esnasında sanayide genelde işlerimize göre, işin ağırlığına göre programlar yapıyoruz. Özellikle boyahanede çalışanlar genelde gece sahurdan sonra saat 13.00’e, gece 12’den sabah saat 08.00’e ya da sabah saat 08.00 ile akşam saat 16.00’ya kadar çalışıyorlar.

Her işyeri, kendi iş ağırlığına göre özel programlar yapıyor. Ramazan ayını böyle geçirmek zorundayız. Çalışan işçi kardeşlerimizi de düşünmemiz gerekiyor” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X