İnegöl’de 12 bin kişinin  yüzünü güldürdüler

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı İnegöl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü 2017 yılında 12 bin 254 kişiye hizmet verdiği belirtildi.

İnegöl’de 12 bin kişinin  yüzünü güldürdüler

ABDULLAH TANIŞ

İnegöl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, evde bakım, sosyal-ekonomik destek, bakım merkezi, huzurevi, kreş, korumaya muhtaç çocuk, doğum yardımı, gazi-şehit ailesi destekleri, engelli kartı hizmetlerini sürdürüyor.

2017 yılında evinde kendi ihtiyacını karşılamakta zorlanan 2 bin 763 kişiye evde bakım desteği verildiği ve 331 kişiye sosyal ve ekonomik destek sağlandığı kaydedildi. 

Bakım merkezlerinde tedavi edilmesi gerekenlerin de yardımına koşan İnegöl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nün, 10 kişiye bakım merkezi ücretlerini öderken, 30 kişiye de huzurevi imkanı sağlandığı belirtildi. İnegöl’de korumaya muhtaç çocuklardan 25’i himaye altına alınırken, 48’ine eğitim desteği, 26’sına sağlık tedbiri, 77’sine danışmanlık hizmeti verildiği ifade edildi. 18 kişiye rehberlik hizmeti veren İnegöl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ekiplerinin, inceleme talebinde bulunan  bin 240 kişi hakkında da çalışma yaparak sonuçlandırdığı kaydedildi.

BEBEK DESTEĞİ…

Bebek dünyaya getiren aileleri de unutmayan İnegöl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, 5 bin 800 kişiye doğum yardımında bulundu.

252 gazi ve şehit ailesine de destek veren İnegöl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, ekipleri aynı zamanda kurum ve kuruluşların personellerine de eğitimlerini sürdürüyor. Eğitimler kapsamında bugüne kadar 469 kişiye eğitim verildi. Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) kapsamında 804 aileye dedestek sağlandığı bildirildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X